Dėl ko labiausiai kompleksuoja vyrai?

Žmogus be seksualinių kompleksų – tokia pat retenybė šiuolaikiniame pasaulyje, kaip ir žmogus be nuodėmės. O kadangi seksas yra viena iš svarbiausių bet kurio žmogaus gyvenimo dalių, tad nėra ko stebėtis, kad daug vyrų turi seksualinių kompleksų, trukdančių jiems mėgautis intymaus gyvenimo teikiamais malonumais, rašoma Menshealth.com.

1. Onanofobija

Šį kompleksą turi vyrai, kurie tvirtina, kad masturbacija – gėdingas reikalas. O tarp vyresnio amžiaus vyrų apskritai gajus įsitikinimas, kad masturbacija kenkia sveikatai. Be to, tokią nuostatą tėvai įkala į galvas ir savo vaikams, gąsdindami juos visokiausiomis bėdomis.

Tarp jaunimo paplitusi nuomonė, kad masturbacija – vien nevykėlių užsiėmimas, kurie tik sapnuoja, kad mylisi su priešingos lyties atstovėmis. Todėl norėdami pašalinti seksualinės energijos perteklių savipasitenkinimu, jauni vyrai neretai patiria apgaulingos gėdos jausmą, blokuojantį žmogaus seksualumą.

2. Mažo lytinio organo kompleksas

Sunku patikėti, tačiau penio dydis jaudina daug daugiau vyrų, nei dolerio kursas Londono biržoje.

Mažo lytinio organo kompleksas – labai paplitęs, todėl žodžius, skirtus peniui, tokius kaip „mažyti mano“, moteris turėtų išmesti iš savo žodyno visam laikui. Juo labiau, jei vyro penis ne toks ir mažas.

3. Menamos impotencijos kompleksas

Tikriausiai dauguma vyrų intymiame gyvenime susiduria su seksualinės disfunkcijos problemomis. Tačiau kai kurie iš jų linkę labai sutirštinti spalvas.

Todėl vieną kartą sunkiai išgyvenęs nesėkmę, visą likusį gyvenimą bijo, kad vėl tas pats nepasikartotų. O tai – labai rizikinga, nes ilgainiui nervinė sistema gali išsibalansuoti negrįžtamai ir jau 35 metų vyras atsidurti impotentų gretose.

Moterys turėtų žinoti, kad impotencija – vyro išbalansuotos psichikos rezultatas ir reikėtų itin atsargiai parinkti žodžius, susidūrus su vyro menama seksualine disfunkcija.

4. Seksualinio nepilnavertiškumo kompleksas

Šis kompleksas būdingas tie vyrams, tiek ir moterims. O vyrai dažnai įsikala sau į galvą, kad turint didesnį pilvuką ir šviečiančią plikę sunku suteikti partnerei malonumą. Todėl vyrai skaičiuoja sekundes, kol penis atsiduria erekcijos būsenoje, apsipylę šaltu prakaitu. Tuo pačiu suprasdami, kad su tokiu užtaisu moters nepatenkins.

5. Klitorinio orgazmo nepripažinimo kompleksas

Daug moterų gana lengvai patiria orgazmą stimuliuojant klitorį, tačiau vyrai kažkodėl įsitikinę, kad klitorinis orgazmas – nepilnavertis ir sąmoningai jo vengia, mėgindami suteikti moteriai „geresnį“ orgazmą. Tuo pačiu atimdami iš moters galimybę apskritai patirti pasitenkinimą.


Šiame straipsnyje: kompleksaipsichologija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių