„Microsoft“ žingsniai į interneto paslaugas

 Programinės įrangos milžinė „Microsoft“ programų kūrėjams pristatė naują platformą „Windows Azure“, kuri leis kūrėjams pasinaudoti „Microsoft“ duomenų centrais vykdyti savo sukurtas interneto paslaugas. Analitikų nuomone, taip „Microsoft“ bandys geriau konkuruoti su „Google“ šiuo metu populiarioje vadinamoje kompiuterinių išteklių debesies (angl. cloud computing) rinkoje.

Tokį modelį bene plačiausiai taiko „Google“. Tai įvairiose pasaulio vietose esančių į vieną tinklą sujungtų duomenų centrų, kurie naudojami tokioms paslaugoms, kaip „Gmail“, „Google Documents“ veikti ir saugoti vartotojų duomenis. Tokie kompiuterinių išteklių debesys gali, prireikus, suteikti daugiau resursų vienai paslaugai veikti, kitu metu – kitai.

Panašias – kompiuterinių resursų paslaugas paslaugų teikėjams siūlo ir „Amazon.com“.

O eiliniams vartotojams toks modelis leidžia pasiekti reikalingas paslaugas ir duomenis iš bet kurios vietos, kur yra interneto ryšys ir kompiuteris.

„Microsoft“ iki šiol daugiausia rėmėsi programine įranga, kuri diegiama į kompiuterį, kuriame saugomi ir visi vartotojo duomenys.

Kompanijos vyriausias programinės įrangos architektas Ray'us Ozzie'is teigė, kad tai – pokyčiai ir kompanijos kuriamoje programinėje įrangoje, ir strategijoje. Tiesa, „Microsoft“ nežada atsisakyti savo tikėjimo į kompiuterį diegiamos programinės reikalingumu.


Šiame straipsnyje: Microsoftwindowsgoogle

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių