Šefas R. Bolgovas: paįvairinti Velykų vaišes – paprasta

  • Teksto dydis:

Profesionalus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas sako, kad artimuosius nustebinti išskirtiniais šv.Velykų skanėstais galima ir nebūnant kulinaru, o verslininkė ir švenčių dekoratorė Inga Budrienė mano, kad pavasario švenčių stalą labiausiai puošia gėlės ir išskirtinės dekoracijos.

Retai, bet kokybiškai

"Aš visada gaminu, net kai baigiasi darbo valandos ir uždarau restorano duris", – sako kulinariniais šedevrais savo svečius ir artimuosius nuolat stebinantis R.Bolgovas. Kulinaras tikina, kad gaminti nėra sunkus darbas.

Jis pripažino, kad po darbo namuose gamina paprastesnius nei restorane patiekalus, bet visada turi ką nors pasiruošęs, jei staiga užgriūtų netikėti svečiai.

"Namie visada turiu ką nors pamarinavęs: arba žuvies, arba mėsos, arba pasiruošęs naminių makaronų. Labai nemėgstu nei pirktinių makaronų, nei kitų pirktinių produktų. Šiais laikais yra  galimybės viską pasigaminti pačiam namuose, tik nusipirkite reikalingų maisto produktų ir gaminkite velykinį majonezą ar ką tik norite patys", – rekomenduoja R.Bolgovas.

Pasak virtuvės šefo, jo šaldytuve rastume tik naminės uogienės ar jo paties konservuotų salotų. "Iš pirktinių produktų dar rastumėte nebent kiaušinių, kokosų pieno ir garstyčių, nors garstyčias galima pasigaminti pačiam, ir tai tikrai yra paprasta", – teigia kulinaras ir priduria, kad, gaminant majonezą ar kitus panašius produktus patiems, reikia nepamiršti, jog jų galiojimo terminas kur kas trumpesnis nei pirktinių.

"Aš toks žmogus: jei nėra galimybių, geriau retai, bet labai kokybiškai. Jei neturiu galimybės valgyti kokybiškos jautienos,  geriau ją valgysiu kartą per mėnesį, bet ne bet kokią", –  neslepia R.Bolgovas.

Virtuvėje fantazuoja

Jis pastebi, kad šiais laikais itin didelė produktų įvairovė: "Paradoksalu, bet daugiau nei prieš kelis dešimtmečius žmonės stovėjo eilėse, kad gautų dešros ar mėsos gabalėlį, o dabar tiek pat laiko praleidžia parduotuvėje, kol išsirenka iš milžiniško asortimento."

R.Bolgovas pataria, kad visada reikia ieškoti to, kas jums patinka, bandyti virtuvėje, kol atrasite, pavyzdžiui, mėgstamiausių prieskoninių žolelių rinkinį. "Aš pats dar nesu atradęs mėgstamiausių prieskoninių žolelių. Dažniausiai fantazuoju virtuvėje ir draugai klausia, ar galėčiau pasakyti, kaip marinavau tą ar aną. O man belieka atsakyti, kad jei neužsirašėte, kai marinavau, deja, negaliu to pakartoti", – sako patyręs kulinaras.

Paprastas šv.Velykų šedevras

R.Bolgovas siūlo puikią išeitį, jei norite eksperimentuoti, neturite daug laiko virtuvei ir svajojate šv.Velykų proga maloniai nustebinti svečius. "Galima pagaminti paprastą, bet tikrai neprastą ir šv.Velykoms ypač tinkantį stačiatikių gaminamą  pyragą – kurniką. Jis gaminamas iš dviejų rūšių tešlos – lietinių blynų ir kibinų. "Kauno grūdai" siūlo labai paprastą variantą – pasinaudoti įmonės siūlomais miltiniais mišiniais. Jums beliks tik pasirūpinti įdaru", – puikią išeitį siūlo kulinaras.

Šiam pyragui pirmiausia reikia iškepti lietinių blynų, kurie, naudojantis "Kauno grūdų" lietinių blynų mišiniu, paruošiami tik į miltų masę įpylus vandens ir aliejaus. "Nors aš patariu vietoj vandens pilti pieno", – skanesnių lietinių paslaptį išduoda kulinaras.

Iškepus lietinius, reikia paruošti kibinų tešlą: "Tereikia margarino arba sviesto, trupučio vandens – ir tešla paruošta. Po to telieka tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir bent valandą palaikyti šaldytuve."

Pasak kulinaro, pyrago įdaras taip pat tikrai nesudėtingai pagaminamas. "Reikalingi trijų rūšių įdarai: vištienos – reikia iškepti arba išvirti vištienos filė ar šlaunelių mėsą ir ją patepti keliais šaukštais grietinės. Kitas įdaras – iš virtų grikių, virtų kiaušinių ir keptų svogūnų. Trečias – pakepinti baravykai ar bet kokie kiti grybai kartu su kepintais svogūnais. Visus sluoksnius rekomenduoju barstyti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, o tam puikiai tinka krapai arba petražolės", – vardija virtuvės šefas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gera reklama

gera reklama portretas
Bet tokiu pyragu tikrai nedrįsčiau vaišinti garbingų svečių. Na nebent davatkėles iš bažnyčios, bet tai perdaug darbo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

  • Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)

    Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...

  • Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)

    Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...

    1
  • Šilauogių dovanos žmogui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Šilauogių dovanos žmogui (receptai)

    Nors visos uogos naudingos organizmui, savo išskirtinėmis savybėmis iš jų išsiskiria šilauogės. Norintys maitintis sveikiau turėtų į savo racioną įtraukti daugiau šilauogių. ...

  • Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas
    Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas

    Vienas populiariausių pieno produktų – varškė, kurią galima valgyti tiek vieną, tiek naudojant kaip pagrindinį ar papildantį kitų patiekalų ingredientą. Varškė puikiai tinka pusryčiams, todėl verta išmėginti gardų var&...

  • Daržo dovanos: pomidorai žiemai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Daržo dovanos: pomidorai žiemai (receptai)

    Vienas po kito noksta raudonskruosčiai pomidorai – nebespėjame suvalgyti. Šias daržoves lengva išsaugoti – tereikia pasiruošti jų žiemai. Tam pravers kulinarijos technologės Gailės Urbonavičiūtės receptai, kurie patik...

  • A. Ivanausko siūlomi valgiai iškylai
    A. Ivanausko siūlomi valgiai iškylai

    Nori pakeisti pasaulį – pradėk nuo savęs, įsitikinęs Alfas Ivanauskas. Žinomas šefas visus ragina visur ieškoti tvaresnių alternatyvų. Šįsyk – apie vasaros poilsį ir iškylas gamtoje. Tvarumo idėjas puoselėjan...

  • „Iki“ – akcija lašišai: du receptai, kad sutaupytumėte ir pietums, ir pusryčiams
    „Iki“ – akcija lašišai: du receptai, kad sutaupytumėte ir pietums, ir pusryčiams

    Net 41 proc. nuolaida – su tokia akcija lašišai „Iki“ pradeda dar vieną naudingų pasiūlymų kupiną Taupymo žaidynių savaitgalį. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, rugpjūčio 1–4 dienomis, su „Iki“ loja...

    1
Daugiau straipsnių