Zefyrai – geriau nei pyragėliai ar ledai?

Jeigu esate smaližius, tačiau norite išlaikyti dailias kūno linijas, vietoje pyragėlių ir ledų rinkitės zefyrus.

Zefyrai – nekaloringas ir išties saldus skanėstas. Tačiau dauguma mūsų dar linkę manyti, kad šie skanėstai labai kenkia figūrai. Tai ne visai tiesa. Tradicinio recepto zefyruose neturi būti jokių riebalų – tik baltymai, vaisių piurė, cukrus, agar-agar, pektinai (kartais želatina). Būtent dėl to zefyrai, nors ir saldūs, bet nekaloringi. Kaip jau minėta, zefyruose yra pektinų – augalinės kilmės komponentų, kurie padeda iš organizmo pašalinti sunkiųjų metalų druskas, toksinus, stiprina organizmo atsparumą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Daugumą naudingųjų savybių zefyrui suteikia baltymai ir gliukozė. Baltymai – tai statybinė raumenų medžiaga. Gliukozė stiprina imunitetą, gerina smegenų veiklą.

Taip pat zefyrai teigiamai veikia plaukų, nagų ir kraujagyslių būklę, nes juose yra geležies, fosforo ir kitų naudingųjų medžiagų.

Vitaminų šiuose saldėsiuose, deja, nerasite, nes jie visi žūva zefyrus gaminant.

Tiesa, zefyrais mėgautis gali ne visi. Kartais juose gali būti medžiagų, galinčių sukleti alergijas. Žinoma, vargu ar galima girti zefyrus diabetu sergantiems žmonėms. Beje, ir sveikiems žmonėms neverta jais piktnaudžiauti, nes kaip ir kiekvieni saldumynai zefyrai gali paskatinti ėduonies formavimąsi.

Svarbu:

Rinkdamiesi zefyrus, atidžiai perskaitykite pakuotėje nurodytą jų sudėtį, kuo juose mažiau konservantų, kvapiklių, tuo zefyrai kokybiškesni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

verslas

verslas portretas
tokiu zefyru apie kuriuos raso, jau senai negamina....o baltymus suskaido auksta temperatura...straipsnis berasciams vergams...

o

o portretas
O taip, pats sveikiausias gardėsys. Jus jau ką ten visi? Cukrus cukrus cukrus ir žali kiaušinio baltymai... sveika, tikrai sveika
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Iš špinatų – netgi desertas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Iš špinatų – netgi desertas (receptai)

    Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatų ragaudavo nenoriai. Tačiau suaugę daugelis atrado jų kulinarines galimybes ir pamėgo špinatų patiekalus. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais gerai žinomi, tačiau...

  • Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)

    Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...

    2
  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    11
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

Daugiau straipsnių