Parolimpinio sporto komitetas ieško bazės Kauno rajone

  • Teksto dydis:

Kauno rajono socialinių paslaugų centras ir planuojamas statyti Mastaičių daugiafunkcis centras domina neįgaliųjų sporto atstovus.

Kauno rajono savivaldybėje apsilankę Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas ir Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas Anatolijus Čupkovas pasakojo apie neįgaliųjų sporto pasiekimus bei problemas ir pasiūlė bendradarbiauti. Parolimpinio sporto atstovams itin aktualu turėti sporto bazę, kurioje būtų galima treniruotis ir rengti priešolimpines stovyklas.

Šiam tikslui, jų nuomone, labiausiai tiktų Lampėdžiuose įsikūręs Kauno rajono socialinių paslaugų centras. Meras Valerijus Makūnas pastebėjo, kad centras yra ne pačioje patogiausioje vietoje, be to,  jame vyksta intensyvi veikla: čia laiką leidžia rajono neįgalieji, jiems atliekamos procedūros, rengiamos šventės, o sporto salėje treniruojasi Kauno rajono “Hoptrans-Sirenos” krepšinio komanda.

“Neatmetu šio siūlymo, tačiau manau, kad parolimpinio sporto atstovams patogiausia būtų kurtis planuojamame statyti Mastaičių daugiafunkciame centre”, - samprotavo meras.
Jau yra parengtas šio centro projektas, tačiau jį dar galima koreguoti. Projekte numatyta erdvi sporto salė, daug pagalbinių patalpų. Mastaičius su kitais Lietuvos regionais jungia patogūs keliai, čia yra bendrabučių, kurių patalpas būtų galima pritaikyti neįgaliesiems. Dar viena svarbi aplinkybė -  Vyriausybė svarsto galimybę Kauno kolegijos baseiną perduoti Kauno rajono savivaldybei.

V.Makūnas mano, kad planuojamą statyti salę, dalį pagalbinių patalpų ir baseiną būtų galima sėkmingai pritaikyti parolimpiečiams. “Vietos užtektų visiems – ir sveikiems, ir neįgaliesiems”, - įsitikinęs meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl

kodėl portretas
nepasinaudojus Sporto Hale? Ji dabar apytuštė, o centrui tiktų ir nereikėtų statyti naujų centrų (kai skelbiama, kad nėra pinigų). Ar taip būtina leisti milijonus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių