Prieš E. Sheerano koncertą policija tikrino net inkilus

  • Teksto dydis:

Jau netrukus prasidės pirmasis grandiozinis britų atlikėjo Edo Sheerano koncertas Kauno Dariaus ir Girėno stadione. Manoma, kad šeštadienio ir sekmadienio koncertai sutrauks apie 100 tūkst. žmonių minią. Darbo prieš koncertus netrūksta ir pareigūnams.

Nors šeštadienio koncertas prasideda 18 val., būriai E. Sheerano gerbėjų link Dariaus ir Girėno stadiono traukė gerokai prieš 16 val.

 

Čia dirbantys portalo kauno.diena.lt žurnalistai stebėjo ir sustiprintas policijos pajėgas, tikrinančias kiekvieną įtartiną objektą.

Šiek tiek prieš 17 val. pastebėta, kaip du policijos patruliai tikrino šalia Dariaus ir Girėno stadiono medyje esantį inkilą. Inkilas pasirodė toks įdomesnis – atsidarantis.

Vienas policininkas atidarė inkilą, išėmė iš jos kažkokią pakuotę, su kolega įdėmiai ją apžiūrėjo ir įdėjo atgal.

Portalo žurnalistei pasiteiravus, kodėl tikrino inkilą, pareigūnai buvo nekalbūs, tik užsiminė, kad buvo gautas pranešimas iš organizatorių, kad tame inkile gali būti kažkas įtartino.

Ką jame rado, policininkai konkrečiai neįvardijo, tik užsiminė, kad tai – nieko blogo, kažkas, skirtas paukščiams.

Redakcijos nuotr.

Keisis miesto tempas

E. Sheerano vizitui ruošėsi ir Kauno miesto savivaldybė. Apribotas eismas stadiono prieigose, numatyta milžiniška automobilių aikštelė Aleksote, kiek mažesnės – miesto centre, pasirūpinta, kad turintiems bilietus į koncertus viešasis transportas būtų nemokamas. Be to, prieš pasirodymą ir po jo viešasis transportas važiuos dažnesniu grafiku nei įprastai.

Nuo 15 val. iki koncerto pradžios renginio bilietas prilygta viešojo transporto bilietui. Paslauga galios ir pasibaigus renginiui.

„Abu vakarus, likus pusvalandžiui iki renginio pabaigos, prie stadiono ribosime eismą“, – įspėjo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Rugpjūčio 3 ir 4 d., maždaug nuo 21.30 val., policija ribos eismą Parodos kalnu, tarp K. Petrausko gatvės ir Vytauto prospekto. Iš karto po koncerto nebus galimybės privažiuoti prie stadiono prieigų. Bus praleidžiamas tik viešasis transportas ir vietos gyventojai.

Išsikviesti privačius pavežėjus patariama Tunelio gatvėje, nusileidus nuo Dainų slėnio. Ten stovės ir iš kitų miestų žiūrovus į koncertą atvežę autobusai.

Primename, kad, prieš baigiantis koncertui, iš K. Donelaičio gatvės nebus galima sukti kairėn. Analogiškai į kalną nebus galimybės pakilti atvažiuojant Vytauto prospektu. Policija užtvaromis pasitiks ir važiuojančius K. Petrausko gatve, Vydūno alėja.

Vykstant renginiui į uždarytą Perkūno alėją galės įvažiuoti tik dokumentus pateikę vietos gyventojai.

Į koncertą keliausiantys nuosavu transportu raginami naudotis Autobusų stoties (Vytauto pr. 24) ir Vienybės aikštės (Vienybės a. 1, įvažiavimas iš V. Putvinskio gatvės) požeminėmis parkavimo vietomis, Kauno „Akropolio“ (Karaliaus Mindaugo pr. 49), „Žalgirio“ arenos aikštelėmis ir daugiaaukšte automobilių saugykla K. Donelaičio g. 65A. Palikti automobilius galima ir S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo automobilių aikštelėje Aleksote, pro kurį kursuos papildomų autobusų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
koncerto organizacija buvo gera

Virgis

Virgis portretas
O kaip su kanalizacija ?

Bobutė

 Bobutė portretas
Gal popiežius atvažiavo?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių