„Kauno dienos“ studijoje – G. Krapikas: ir mes teisėjams vežėme skilandžius

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi legendinio „Žalgirio“ krepšininkas, du kartus buvęs vyriausiuoju garsiausio šalies klubo treneriu Gintaras Krapikas.

G. Krapikas „Kauno dienos“ studijoje pasidalins dar negirdėtomis arba mažai nušviestomis istorijomis.

Aikštelėje garsėjęs savo mandagiu ir pagarbiu elgesiu su teisėjais, G.Krapikas išsiduos, kad tai buvo maža gudrybė, siekiant neužpykdyti arbitrų, kurių tarpe yra ir ilgai nuoskaudas menančių. Buvęs krašto puolėjas prisimins, kaip į rungtynes išvykoje komanda vykdavo su rūkytų mėsos gaminių ryšulėliais, tačiau jie nebuvo skirti krepšininkams. – Mes irgi ne šventi buvome, – šyptels G.Krapikas, atsakydamas į klausimą, ar kalbos apie teisėjų prielankumo pelnymą neleistinais metodais tuomet buvo ne iš piršto laužtos.

Taip pat išgirsime tikrą istoriją iš 1986 m. Europos Čempionų lygos finalo tarp „Žalgiro“ ir Zagrebo „Cibonos“, kuomet A.Sabonis buvo diskvalifikuotas už smūgį M.Nakičiui, nors konfliktą išprovokavo mūsų pašnekovas.

Su G.Krapiku, ne tik treneriu, bet ir sporto psichologijos magistru, taip pat aptarsime psichologinio pasiruošimo svarbą sportininkų karjeroje ir trenerių (kaip gi be Šaro) elgesį su žaidėjais.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vyt

vyt portretas
Durnius

to kaunietis

to kaunietis portretas
Akivaizdu - net nežinai kas yra skilandis. Ne tik Kauno mėsos kombinatas bet ir joks kitas niekada skilandžių negamino. Nesileidžiant į gamybos smulkmenas - skilandis tai kiaulės skrandis, kimštas pjaustyta kūbiukais kiauliena, rūkytas šaltu dūmu minimaliai 3 paras, arba 5 - 6 . Specifinį skonį skilandžiui priduoda skrandžio fermentai ir dydis - apie 10 kg mėsos. To neturi jokia pūslikė, skambiai ir melagingai vadinama skilandžiu.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Žiauri naujiena Pasirodo, kad ne Žalgiris laimėdavo prieš CASK bet Kauno Mėsos Kombinatas. Mano akyse Žalgiris smuko. Kokie dabar laimingi CASK gerbėjai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių