Baiminasi, kad klaipėdiečiai „pramiegos“ galimybę gauti pinigų

Klaipėdiečiai neskuba teikti paraiškų, pagal kurias bendruomeniškumui skatinti ir šiemet bus skirstoma apie 500 tūkst. litų. Iki siūlymų teikimo termino pabaigos liko kelios dienos, o paraiškų sulaukta beveik dešimt kartų mažiau nei pernai.

Klaipėdiečiai neskuba teikti paraiškų, pagal kurias bendruomeniškumui skatinti ir šiemet bus skirstoma apie 500 tūkst. litų. Iki siūlymų teikimo termino pabaigos liko kelios dienos, o paraiškų sulaukta beveik dešimt kartų mažiau nei pernai.

Paraiškos Klaipėdos savivaldybėje priimamos jau daugiau nei dvi savaites.

Kaip ir pernai, šiemet bus sudarytos keturios vietos bendruomenių tarybos – Baltijos, Danės, Marių ir Pajūrio, kurios svarstys gyventojų pateiktus siūlymus ir nuspręs, kuriuos jų įgyvendinti.
Iki paraiškų teikimo pabaigos liko kelios dienos, todėl visi klaipėdiečiai skatinami suskubti jas teikti. Gyventojai gali pageidauti, jog pinigų būtų skirta jaunimo ir vaikų užimtumui gerinti, kultūriniams bei švietėjiškiems renginiams, viešiesiems darbams ir aplinkos kokybės gerinimui, bendruomenės veiklos organizavimui ir kitoms vietos bendruomenėms svarbioms veikloms.

Pernai buvo sulaukta apie 200 paraiškų, o šiemet kol kas gauta tik keliolika.

"Įprastai gyventojai aktyviausi būna paskutinėmis dienomis, todėl tikimės, kad paraiškų ir šiemet sulauksime gana daug", – sakė Klaipėdos savivaldybės Socialinių paslaugų poskyrio vyriausioji specialistė Diana Pilelienė.

Nors paraiškų gauta dar labai nedaug, pageidavimai jose panašūs kaip ir ankstesniais metais.

"Skaitant pateiktas paraiškas, akivaizdu, jog klaipėdiečiai vėl labiausiai pageidauja naujų vaikų bei sporto, laisvalaikio aikštelių", – apibendrino D.Pilelienė.

Specialistai nenuogąstauja dėl paraiškų turinio. Jiems nerimą kelia gyventojai, kurie teikti siūlymus susizgrimba per vėlai.

"Raginčiau atkreipti dėmesį į paraiškų teikimo termino pabaigą, nes vėluojantieji sukelia daug problemų", – pabrėžė pašnekovė.

Tačiau teigiama, jog ir pavėlavusiųjų pateiktos paraiškos bus priimamos.

Pernai Klaipėdoje gauta apie 500 tūkst. litų, kurie buvo panaudoti bendruomeniškumui skatinti, kurti klaipėdiečių gerovę.

Daugiausia pinigų išleista vaikų žaidimo aikštelėms, lauko treniruokliams įrengti, buvo organizuotos kelios bendruomenių šventės, sporto turnyrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot nerašysiu

Ot nerašysiu portretas
tegul dykaduoniai partiniai ir lilių alinų klapčiukai rašo.

hmm

hmm portretas
man sios nuorodos neatsidaro, o jei atsidaro, tai sis straipsnis su musu komentarais...:) Geras, ar ne ? :)

to gal

to gal portretas
http://www.klaipeda.lt/lit/KVIECIAME-TEIKTI-PASIULYMUS-VIETOS-BENDRUOMENIU-SAVIVALDOS-2014-METU-PROGRAMAI/2461
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių