Klaipėdos policija kvietė pasitikrinti transporto priemonių skleidžiamą triukšmą, stiklų skaidrumą

  • Teksto dydis:

Atsižvelgiant į padidėjusius gyventojų nusiskundimus dėl transporto priemonių keliamo triukšmo, liepos 16 d., nuo 16 val. iki 18.30 val., uostamiestyje, prie „Švyturio“ arenos esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdė prevencinę priemonę „Pasitikrink“.

Vairuotojams pareigūnai siūlė specialia, policijos naudojama įranga pasitikrinti, ar jų transporto priemonių skleidžiamas triukšmas ir stiklų skaidrumas atitinka galiojančius reikalavimus.

Pasak Klaipėdos apskrities kelių policijos pareigūnų, galimybe pasitikrinti transporto priemonių skleidžiamo triukšmo lygį pasinaudojo penkių automobilių ir apie 20 motociklų vairuotojai, apie pusė motociklininkų išgirdo, kad jų transporto priemonės neatitinka galiojančių reikalavimų. Švietėjiškos priemonės metu pareigūnai pažeidimų nefiksavo, vairuotojams pasiūlyta trūkumus pašalinti, paaiškinta, į ką atkreipti dėmesį ateityje.

Už per didelį transporto priemonių skleidžiamą triukšmą gresia bauda nuo 100 iki 600 eurų, jei pažeidimas užfiksuojamas pakartotinai – bauda gali išaugti nuo 500 iki 1 tūkst. eurų (pagal LR ANK 48 str.). Taip pat yra anuliuojamas transporto priemonės techninės apžiūros galiojimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių