Klaipėdos valstybinėje kolegijoje ketinama statyti mokslinei veiklai skirtą pastatą

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje 2026 metais ketinama statyti pastatą, skirtą moksliniams tyrimams.

Trečiadienį Ministrų kabinetas pritarė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) siūlymui Klaipėdos valstybinei kolegijai leisti parduoti jai priklausančius nenaudojamus pastatus, o iš gautų lėšų pastatyti naują priestatą.

Kaip nurodoma, nenaudojamų objektų yra 25.

„Numatyta pastatyti naują priestatą formuojant vientisą Kolegijos studijų ir mokslo bazę kartu išplečiant mokslinių tyrimų bazę – modernizuojant bei didinant pajėgumus, skirtus įvairių mokslo sričių tyrimams, atliepiantiems ūkio ir visuomenės poreikius“, – rašoma prie nutarimo Vyriausybei teiktuose dokumentuose.

„Kolegija planuoja sukoncentruoti veiklą vienoje Klaipėdos miesto vietoje, pastatant Kolegijos strateginius poreikius atitinkantį pastatą, kuriame būtų įgyvendinamos inovatyvios ir tarpkryptinės bei aukštesnės pakopos studijos, įrengtos administracijos darbo vietos, biblioteka su bendradarbystės erdvėmis“, – nurodoma pažymoje.

Pastatas iškiltų Klaipėdos Bijūnų gatvėje, jo statybos prasidėtų 2026 metais, atlaisvinus ir pardavus kolegijai priklausančius nenaudojamus statinius.

Anot dokumento, 4 tūkst. kvadratinių metrų dydžio priestatas kainuotų 8,75 mln. eurų.

Pasak pažymos, Klaipėdos valstybinės kolegijos investicijų projekto tikslas – prisidėti prie šalies ūkio plėtros bei regiono konkurencingumo augimo, studijų koncentravimo ir kokybės gerinimo, mokslo, studijų ir verslo sąveikos skatinimo bei inovacijų potencialo regione stiprinimo.

Kaip nurodoma, nauju pastatu galės naudotis asmenys, norintys studijuoti technologijų, inžinerijos, socialinių, verslo ir sveikatos mokslų sričių programas, ir esami kolegijos studentai, taip pat dėstytojai ir socialiniai partneriai.

„Bus sukurta tarptautinio lygio mokslinių tyrimų ir studijų aplinka, leidžianti pritraukti tyrėjus bei dėstytojus iš užsienio, kartu sumažinti „protų nutekėjimą“. Plėtojama aplinka bus palanki dabartiniams ryšiams su studijų ir mokslo institucijomis stiprinti ir užsienio įmonių MTEP veiklos užsakymams pritraukti“, – teigiama dokumente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių