Švaresniam uostamiesčio orui – pušynėlis šalia „Klaipėdos paslaugų“ teritorijos

  • Teksto dydis:

Europos judumo savaitė, diena be automobilio ir kitos panašios akcijos mums primena, kad turėtume kuo rečiau naudotis iškastiniu kuru varomomis transporto priemonėmis ir daugiau judėti pėsčiomis, dviračiais, bei keisti savo įpročius, kad sumažintume planetos taršą.

O ką dėl švaresnio pasaulio gali padaryti didžiosios keleivinio transporto bendrovės? Juk kažkas turi nuvežti žmones autobusais į darbą, mokymo įstaigas ar kitą miestą.

„Viešasis transportas yra mažiausia blogybė iš visų motorinio transporto kelionės būdų. Kai autobusu vienu metu važiuoja keliasdešimt keleivių, oro tarša ar šiltnamio efektas keleriopai mažesnis, lyginant su tarša, kurią sukeltų tie patys žmonės važiuodami savo automobiliais“, – argumentavo Vaidas Ramanauskas, UAB „Klaipėdos paslaugos“ generalinis direktorius.

Apie ekologiškas transporto priemones didžiausia Vakarų Lietuvos keleivinio transporto bendrovė pradėjo galvoti kone prieš 20 metų.

Dar 2006-aisiais uostamiesčio gatvėmis pradėjo riedėti suslėgtas gamtines dujas naudojantys autobusai. Šia ekologiška naujove Klaipėda aplenkė visus likusius šalies miestus. Pirmieji elektra varomi didieji autobusai irgi pirmiausia pasirodė Klaipėdos gatvėse. O šiemet „Klaipėdos paslaugos“ žengė dar vieną žingsnį tvaresnės aplinkos kryptimi: vietoj iškastinio kuro – gamtinių dujų – ėmė naudoti biometaną, išgautą iš pūdomų biologiškai skaidžių atliekų.

„Klaipėdos paslaugų“ nuotr.

„Šiuo metu iš Klaipėdoje dirbančių mūsų bendrovės autobusų maždaug 65 proc. yra ekologiški – dujiniai ir varomi elektra. O ateities perspektyva ir mūsų vienintelio akcininko – Klaipėdos miesto savivaldybės – lūkesčiai aiškūs: likusius dyzelinius autobusus pakeisti elektriniais, ir tai galėtų įvykti jau kitąmet“, – pasakojo V. Ramanauskas.

Sistemingai investuodama į ekologišką transportą UAB „Klaipėdos paslaugos“ neatsisako ir simbolinių akcijų, prisidedančių prie klimato kaitos problemų mažinimo. Minint Europos judumo savaitę bendrovės kolektyvas prie įvažiavimo į „Klaipėdos paslaugos“ teritoriją pasodino pušų giraitę.

„Pakvietėm darbuotojus, kas nori ir gali, pasodinti keliasdešimt medelių, prisidedant prie visame pasaulyje vykstančių ekologinių akcijų. Patyrėme kartu gerų emocijų ir turėsime palikimą – nedidelį miškelį, kuris džiugins mūsų darbuotojų ir kaimynų akis, skleis gaivų aromatą ir švarins Klaipėdos orą“, – bendru darbu džiaugėsi UAB „Klaipėdos paslaugos“ generalinis direktorius V. Ramanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idiotiškas pavadinimas

idiotiškas pavadinimas portretas
kažkokios paslaugos ir h u i znajet ka jos daro. Gal šluoja gal pilsto ir atneša o gal subines valo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių