“Overkill” pasirodyme gesintuvų neprireikė

Trečiadienio vakarą New York klubas su trenksmu pasitiko vieną geriausių amerikiečių thrash metalo grupių “Overkill”.

Koncerto organizatoriai „Relax live“ savo plakatus padabino šūkiu „Gesintuvai jau paruošti“ dėl legendiniu tapusio grupės koncerto Lietuvoje.

Prieš trylika metų “ Overkill" Lietuvoje lankėsi su kanadiečių grupe” Anihilator” sostinės klube „Kablys“. Grupei atlikus keletą kūrinių ir pradėjus groti dainas iš jų debiutinio albumo „Feel the fire“, klube iš ties kilo gaisras. Grupės pasirodymas buvo nutrauktas, o visi žiūrovai kartu su grupe evakuoti iš pastato.

Šį kartą apsieita be ugniagesių pagalbos ir net gesintuvų neprireikė. Nors publikos sutikimą galima prilyginti tikram gaisrui.

Ir yra dėl ko šėlti! Juk šie vyrukai stovėjo prie thrash metalo ištakų šio stiliaus aukso amžiuje, vienoje kolonoje su tokiais grandais kaip „Anthrax“, “ Exodus“, „Metallica“,“ Megadeth“, „Slayer“ bei „Testament“ (kurios koncertą vasarą žiūrovai galės pamatyti ir Lietuvoje).

Kadaise nenusisekusi pankų grupė „The Lubricunts“, taip ir nesusilaukusi didesnio dėmesio, į savo gretas pasikvietė energija trykštantį vokalistą Bobby „Blitz“ Ellsworth‘ą ir kiek vėliau pasikeitus dar keliems nariams grupė pasuko į kur kas sunkesnius muzikinius vandenis ir pasivadino „Overkill“.

Tai atnešė jiems sėkmę. Po trijų metų grupė išleidžia debiutinį albumą „Feel the Fire“. Jis puikiai įvertinamas tiek kritikų, tiek sunkiosios muzikos mylėtojų, ir iki šiol jo pasaulyje parduota virš milijono vienetų.

Šiandien „Overkill“ diskografijoje randame 16 studijinių albumų, kelis EP, du koncertinius diskus ir cover‘ių albumą, kurių pasaulyje jau yra parduota daugiau nei 16 mln. kopijų.

Grupė „Overkill“ sugrįžo į Lietuvą su turu, pavadintu „European Killfest 2013!“ kartu su lietuvaičiais „Mandragora“ ir triuškinančia energija spinduliuojančiais japonais „Survive“.

Lietuvių pasirodymą lydėjo dar negausios ilgaplaukių pajėgos, prie scenos būriavosi tik patys aktyviausi vakaro dalyviai. Nors „Mandragora“ yra užsitarnavusi gerą vardą sunkiojoj Lietuvos scenoje ir atliko tikrai kokybišką metalą, tačiau turėčiau mesti nemenką riedulį tiek į grupės sceninį vaizdą, kurio, kaip jau įprasta tautinėje scenoje, tiesiog nebuvo, tiek į garsistų daržą.

Garso visą vakarą buvo kiek per daug ir  nekokybiško. Padėtis nepasitaisė nei užlipus japonams „Survive“, nei vakaro kaltininkams „Overkill“.

Tiesa tai nei kiek nenuvylė ištikimų grupės gerbėjų, ir vakaras, apskritai paėmus, buvo tikrai karštas. Šį kartą „Overkill“ be jokių incidentų galėjo baigti savo pasirodymą, o priešgaisrinės tarnybos vyrukai galėjo lengviau atsipūsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tata

tata portretas
Mandragora - geda. Tokiu gal kas ir gali klausyt, bet geriau nematyt. Japonai puikiai sugrojo. Overkill super. Jei koncerte kam buna per daug garso - naudoja ausu kamstukus :)

jojo

jojo portretas
garso gal ir nebūna per daug jei jis kokybiškas, o čia buvo triukšmas

Tatai

Tatai portretas
Matyt,ausis užsikimšęs buvai - čia tau gėda,specas
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių