Iš A. Jagelavičiūtės mamos – žinia gerbėjams: atgaivino legendinę dukros frazę

  • Teksto dydis:

2022 metų gruodį netikėtai mirus stilistei, nuomonės formuotojai Agnei Jagelavičiūtei, moters mama Nijolė Jagelavičienė paskelbė žinią dukros kūrybos gerbėjams.

Liepos 24 dieną feisbuke N. Jagelavičienė pasidalijo įrašu ir nuotraukomis, kuriose matyti ji pati, apsirengusi juodos spalvos džemperį, su „A“ raidės, žvaigždės ir A. Jagelavičiūtės vartotos frazės aplikacijomis.

„Kelias gali būti greitas... Kelias gali būti ilgas... Bet kiekvienas kelias prasideda nuo pirmo žingsnio. Ir kelią įveiks tik einantis... Judu toliau... Agnės nebėra, bet ji mus stebi iš aukštai ir tikrai žinau, kad džiaugiasi,  nes ir šiandien gyvena mūsų kalbose ir širdyse. Jūsų  taip laukti džemperiai su topine fraze. Aš ir Agnė labai norime ir tikime, kad juos vilkės visoje Lietuvoje ir už jos ribų. Rudenį pasitikime kaip legendinė stiliaus Ikona. Geros Jums bl*t dienos. Su meile Nijolė. P.S. Labai prašau šia žinute dalintis tarp savo draugų!“ – prašoma socialiniame tinkle.

 

 

Primename, kad praėjus keliems mėnesiams po netikėtos stilistės ir nuomonės formuotojos mirties, teismą pasiekė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narės N. Jagelavičienės ieškinys dėl nuosavybės teisių pripažinimo. Ieškinio atsakovas – moters anūkas Leonas Volkus.

Po A stilistės mirties liko nemažai jos autorinių kūrybos darbų, vienas iš jų – darbo knygos-kalendoriai. N. Jagelavičienė nusprendė tęsti darbo knygų-kalendorių prekybą ir praėjusiais metais įkūrė mažąją bendriją „Tikėk ir veik“. A. Jagelavičiūtės buvęs sutuoktinis Mantas Volkus, atstovaudamas sūnui, padavė į teismą įkurtą bendriją. Anot vyro, močiutė be anūko žinios ir sutikimo viešai platino ir pardavinėjo dukros darbo knygas. Kadangi vaikas dar yra nepilnametis, bet kokie su A. Jagelavičiūtės kūryba susiję veiksmai gali būti atliekami tik su sūnaus atstovo, M. Volkaus, pritarimu. Anot M. Volkaus sūnui atstovaujančios advokatės Indrės Jocytės, N. Jagelavičienės veiksmai yra darantys žalą, nes ji naudojasi vaiko palikimu ir iš to gauna finansinę naudą.

Pasak alfa.lt, iš N. Jagelavičienės atimama teisė spręsti, kokia bus dukros atminimo ateitis. Teismas L. Volkų pripažino kaip tinkamą asmenį apginti mamos autorines teises. Be to, „Tikėk ir veik“ liepta atlyginti A. Jagelavičiūtės sūnui padarytą žalą. Ji įvertinta kiek daugiau nei 5 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
keista, kai mama iš dukros mirties pjarinasi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių