Stano: vyrai, kurie neišlaiko ir neaugina savo vaikų, yra gyvuliai

Ką daryti, kad Lietuvos moterys gimdytų? Klausimas rimtas, mat jei taip ir toliau, 2050 m. Lietuvoje liks tik apie du milijonus piliečių. Demografai skambina pavojaus varpais – Lietuvai gresia išnykimas, nebus nei kam mokesčių sunešti, nei kam tėvynės ginti.

„Gimdyti reikia, gana čia išsidirbinėti. Trisdešimtmetės panos vaikšto ir sako, kad nenori vaikų“, – ši Seimo nario Valdo Rakučio frazė sukėlė tikrą audrą. Seimo nariui į atlapus kibo ne viena garsi moteris, klausdama, kodėl jis paminėjo tik moteris, jei vaikai gimsta dviem? Klausia – ar Seimo narys bent nutuokia, kiek moterys turi paaukoti dėl vaikų?

Menininkei Monishai Modestai Butautytei – 37 metai. Ji iki šiol neturi vaikų. Tikina, kad menas, tapyba ir jos paveikslai – tarsi vaikai. „Aš kasnakt keliuosi po kelis kartus prie savo darbų. Jie yra mano lopšys. Ir aš negalėčiau gyventi taip, kaip dabar gyvenu, jei turėčiau vaikų“, – sakė tapytoja.

Tinklaraštininkei Samantai Bohemai – 35 metai. Jos planuose nėra nei šeimos, nei vaikų. Ją itin papiktino Seimo nario V. Rakučio priekaištai jos amžiaus moterims: „Man labai keista, kad vyras, politikas, ateina man ir sako, kad aš išsidirbinėju, nes nenoriu vaikų. Tai ne mano kaltė, kad Lietuva nyksta, tai politikų kaltė, kad Lietuva nyksta, kad moterys neturi pinigų užauginti vaikus, kad jomis niekas nesirūpina, kad jos turi emigruoti“, – kalbėjo moteris. S. Bohemą užaugino jos vieniša mama, tėčio niekada nebuvo ir prie dukros išlaikymo jis neprisidėjo. Todėl S. Bohema su mama prieš daugelį metų išvyko geresnio gyvenimo ieškoti į Norvegiją.

Be tėčio užaugusi S. Bohema stebisi politiko kaltinimais moterims, kad jos nenori gimdyti:

Politikas V. Rakutis S. Bohemai atsakė, kad savo išsakytoje frazėje jis turėjo mintyje darnias poras ir šeimas, kurios turi visas galimybes, normalius atlyginimus, namus, darbus ir vis tiek nenori susilaukti vaikų. „Manau, tai yra reklamos įtaka, nes dabar tiesiog nemadinga didelės šeimos. Pažiūrėkite, ką matome per televizorių! Visur rodomi du amžinai jauni, keliaujantys su šuniuku. O kur vaikai? Rodykime daugiavaikes šeimas, kur tėtis, mama ir bent trys vaikai!“ – aiškino Seimo narys.

Keturių vaikų mama, visuomenininkė Birutė Jakučionytė, nors ir gali vadintis daugiavaike mama, sako puikiai suprantanti, kodėl dabartinės trisdešimtmetės neskuba gimdyti vaikų. Ji pati sako kadaise gerai uždirbusi ir galėjusi išlaikyti savo vaikus, tačiau kai prasidėjo 2008 metų krizė, valdžia gerokai pakėlė mokesčius. Todėl keturių vaikų mama jautėsi priversta emigruoti į Angliją.

„Jūs nė neįsivaizduojate, ką reiškia išlaikyti keturis vaikus. Aš esu vieniša mama, o vyras prie vaikų išlaikymo prisidėjo minimaliai. Paskaičiuokim, išmaitinti keturis vaikus, apmokėti mano ir keturių vaikų telefono sąskaitas, nupirkti kiekvienam batus mokyklai, futbolui, krepšiniui, vasarai, žiemai ir t. t. Iš kur aš turiu privirinti tiek pinigų?“ – piktinosi B. Jakučionytė.

Kita žinoma dviejų vaikų mama Erika Purauskytė sako, kad jai vaikai – didžiausia laimė, tačiau atmetus visas emocijas ji tikina, kad moteris tampa pažeidžiama sulig ta akimirka, kai sužino, jog laukiasi. „Tuo metu, kai ji pastoja, išeina į motinystės atostogas, jos pajamos mažėja, o tai reiškia ir jos pensija ateityje mažėja“, – sakė E. Purauskytė. Ji pasidomėjo ir oficialia statistika. Lietuvoje kas antra pora skiriasi, tai reiškia, kad kone pusė mamų tampa vienišos. Kas penktas vaikas negauna tėvo išlaikymo. „Moterys tarsi dalyvauja loterijoje. Nors turbūt dauguma tekėdamos tikisi amžinos meilės, tačiau pusei gresia skyrybos. O po to, ar buvęs sutuoktinis prisidės prie vaikų išlaikymo, jau jo nuotaikos valioje. Norės – mokės, nenorės – nemokės. Ir nieko tu jam nepadarysi“, – vienišas mamas užstojo E. Purauskytė.

Dainininkas Stano prieš metus išsiskyrė su savo trijų vaikų mama, tačiau su buvusiąja taikiai pasidalijo vaikų globą ir sako, kad prisideda prie vaikų išlaikymo: „Manau, tas, kas stipriau finansiškai stovi, tas ir turi mokėti daugiau. Mūsų atveju, aš esu finansiškai stipresnis, bet gal ateityje kažkas pasikeis. Tie vyrai, kurie neišlaiko ir neaugina savo vaikų yra gyvuliai. Bet ne visi tokie. Mano aplinkoje net ir išsiskyrę tėčiai rūpinasi savo vaikais“, – sakė Stano.

Stano tikina, kad Lietuvoje yra rūpestingų ir atsakingų tėčių:

Plačiau – ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D.

D. portretas
Kas jau kas, bet šitas Stano, tai galėtų ir patylėti : paliko žmoną sykį su 2 vaikais, vėl "susiženijo" su ta pačia, dar "sumeistravojo" trečią vaiką, vėl paliko ir išsiskyrė... Ne tokiems "vyrams" kalbėti apie kitus , bet... sakoma, kad "kituose matome tai, kas mumyse pačiuose yra blogai"... Niekaip nesuauga šitas žmogelis, nors jo vaikai jau tikriausiai protingesni už jį...

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Ne tik nebus kam mokesčius mokėti , bet nebus ir kam gimdyti , NES LIETUVĄ , VADOVAUJANT EUROPOS SĄJUNGAI , BAIGIA UŽVALDYTI IŠSIGIMĖLIAI , EUROVIZIJĄ JAU UŽVALDĖ .

Merga

Merga portretas
ir ko kištis į kitų gyvenimą?!! "30-metės vaikšto ir negimdo". Nu ir kas? tai jos gyvenimas, jos kūnas, jos noras turėti, ar neturėti vaikų. Kažkam mat reikia karevių????? atsiveškit juodukų - apgins:))) Reguliuos mat, kiek turėtų vaikų, gal dar kokios lyties gimdyti nustatys? :)))))) Įsioperuok gimdą ir pats gimdyk, pamatysi, kaip smagu:)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių