Kilus nepasitenkinimui ministras nurodė peržiūrėti automobilių išregistravimo tvarką

  • Teksto dydis:

Kilus nepasitenkinimui dėl naujos transporto priemonių išregistravimo tvarkos, vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas nurodė supaprastinti išregistruotų automobilių sugrąžinimą į registrą.

Ministras taip pat nurodė skubiai inicijuoti įstatymo pataisas Seime, kuriomis būtų pakoreguotos nuostatas dėl sezoniškai eksploatuojamų transporto priemonių išregistravimo, informavo Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Susitikime su „Regitros“ generaliniu direktoriumi Daliumi Preveliu D.A.Barakauskas sakė, kad teisiškai įstatymo nuostatos turi būti vykdomos, tačiau tai darant būtina atsižvelgti „į protingumo bei sveikos nuovokos kriterijų“.

Jis atkreipė dėmesį į pastarojo meto Seimo narių iniciatyvas skubiai keisti įstatymą, siekiant sureguliuoti jo praktinį taikymą.

„Jeigu tos Seimo narių iniciatyvos realizuotųsi, tektų atlikti pakeitimus, kurie galimai sukurs teisinių, organizacinių ir net finansinių keblumų ir vartotojams, ir paslaugų teikėjams, taikantis prie naujų nuostatų“, – ministerijos pranešime cituojamas D.A.Barakauskas.

D.A.Barakauskas pabrėžė, jog visų pirma turėtų būti išregistruojami ilgą laiką neeksploatuojami automobiliai bei tie, kurie yra parduoti ir išvežti į užsienį.

Valstybinė įmonė „Regitra“ nuo pirmadienio pradėjo išregistruoti automobilius, kuriems liepos 1 dieną dėl neatliktos techninės apžiūros ar pasibaigusio automobilio draudimo buvo sustabdytas leidimas dalyvauti eisme. „Regitros“ duomenimis, tokių automobilių prieš pradedant išregistravimą buvo apie 880 tūkstančių. Įmonės duomenimis, dauguma automobilių, kurie bus išregistruoti, yra nebeeksploatuojami, tačiau jų savininkai nėra kreipęsi dėl išregistravimo.

Automobiliai, kuriems buvo sustabdytas leidimas, turėjo per 90 dienų atlikti privalomąją techninę apžiūrą ir apdrausti automobilį. Tai atlikusiems, leidimo sustabdymas panaikintas automatiškai.

Taip pat savininkai galėjo pareikšti pageidavimą sustabdyti leidimą dalyvauti eisme vieneriems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
priimti toki istatyma kad tie patys seimo nariai galetu kandidatuoti tik dvi kadencijas ,kaip yra prezidento rinkimu istatymas dvi kadencijos ,manau reikia referendumo. nes dabar sukuria ir priima nesamoningus istatymus.po tuo juos keicia ,taiso.valstybei valdyti reikia jaunu gabiu atsidavusiu zmoniu,o dabar ja valdo muzikantai ,medikai ,poetai fizikai,ir tt tvarkos nera.

Rimas

Rimas  portretas
Istatymu leidejai tikriausiai pamirso paskaiciuoti kiek kainuos Lietuvos mokesciu moketojams toks "protingas" istatymas ir dar "protingesnis" jo tobulinimas. algas jie juk vistiek gauna laiku.

nera tvarkos

nera tvarkos portretas
kaip visada,pirma priima istatyma,tik tada pamato kad jis netobulas.gal reiketu pirmiausiai atsiklausti zmoniu tautos nuomones ,padaryti apklausa.o dabar kaip visada niekas ,nieko lietuvoja zmoniu neklausia.visam civilizuotam demokratiskam pasaulyja pirma ,vienu ar kitu klausymu yra atsiklausema tautos nuomones.kaip mums dar toli iki tikros demokratijos.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių