T. V. Raskevičius prezidentui: linkiu įsisegti vaivorykštinį ženklelį, sudalyvauti „Pride“ eitynėse

  • Teksto dydis:

Ko palinkėtų Gitanui Nausėdai ir ko tikisi iš jo antrosios kadencijos, jei, kaip rodė apklausos, jis ir bus perrinktas – kiek anksčiau LNK žurnalistai paklausė politikų iš įvairių partijų.

„Linkiu mūsų prezidentui G. Nausėdai stiprybės, išminties, taip ir toliau spręsti klausimus kartu su Lietuvos žmonėmis, kartu su politinėmis partijomis, su naujai išrinktu Seimu, kad tie sprendimai paliestų kiekvieną žmogų. Taip pat labai noriu padėkoti ir poniai Dianai, kuriai buvo sunkus tas laikotarpis, bet ji visada buvo šalia prezidento ir visada palaikydavo bei padrąsindavo. Manau, kad tai yra labai svarbu kiekvienam žmogui. Taigi, dar kartą sėkmės, gerų darbų, išminties, teisingų sprendimų! Ir tik pirmyn! To reikia Lietuvos žmonėms“, – kalbėjo socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

„Lyderystės, stiprybės, tvirtų sprendimų, gynybos vizijos, kuri apimtų ir visuomenę. Ir kad dirbtume kuo sklandžiau dėl valstybės gynybos ir saugumo. Labai svarbu netapti vienos politinės jėgos atstovu. Per pastarąsias dvi savaites truputėlį tokių simptomų pasirodė, susitapatinimų su viena ar kita politine jėga. To nelabai reikia, ypač kai esi nepriklausomas kandidatas. Reikės darbus dirbti, reikės svarbius sprendimus priimti ir ypač gynybos srityje reikia svarbių sprendimų. Labai palinkėčiau neįsitraukti taip greitai į Seimo rinkimų kampaniją, kad sklandžiau viskas vyktų. Bet, manau, susitarsime, susikalbėsime“, – neabejojo krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Trečiųjų rinkimų nebebus, jau nebereikia vaikytis asmeninio politinio populiarumo ar politinių balų. Tikiuosi, kad per ateinančius penkerius metus valstybės interesas ir solidus bei atsakingas suvokimas, kuris valstybei vis dėlto yra svarbiausias, ir ką reikėtų statyti į pirmąją vietą, ir į pirmąją gretą, bus dominuojantis prezidento darbotvarkėje. O ne kažkokie menkaverčiai ar paviršutiniški pasistumdymai su kažkokiu nepatikusiu valdančios daugumos ministru, ar dar kažkuo, ne visada pastatant valstybės interesą į pirmąją vietą. Man atrodo, tai yra labai svarbu, apie tai šnekėjau rinkiminės kampanijos metu. Ir su tikrai gera nuotaika, ir palinkėjimais linkiu kuo geriausios sėkmės. Linkiu tų palinkėjimų nepamiršti, nes atsakomybė yra didelė, ir atsakomybę reikia panaudoti ir iš jos išspausti maksimaliai tiek visuomenės, tiek mūsų valstybės labui“, – kalbėjo „Darbiečių“ lyderis Andrius Mazuronis.

„Aš kaip LGBT bendruomenės atstovas prezidentui palinkėčiau kitoje kadencijoje pagaliau ištesėti visus šiai bendruomenei duotus pažadus. Įsisegti vaivorykštės spalvų ženklelį, sudalyvauti „Pride“ eitynėse. O jeigu prezidentas priimtų kvietimą ir susitiktų su žmogaus teisių komiteto pirmininku suvalgyti gabalėlį picos, būtų fantastiška. To ir linkiu“, – palinkėjo Seimo narys Tomas Raskevičius.

„Palinkėčiau daugiau vienybės – telkti visus, kadangi tai – antroji kadencija, gal ir įtampos bus mažiau. Linkiu su naujuoju Seimu ir su naująja Vyriausybe, linkiu, kad tai būtų mūsų Vyriausybė – rasti sąlyčio taškus, rasti bendrą kalbą svarbiausiais valstybės klausimais – mūsų valstybės klestėjimo ir gynybos saugumo klausimais. Tikiu, kad prezidentas deramai atstovaus valstybei. Linkėčiau užtikrinti dialogą tarp skirtingų institucijų, skirtingų valdžios struktūrų. Praeitos kadencijos pradžioje buvo noras, bet tas uždavinys pasirodė ganėtinai sunkus ir komplikuotas. Linkėčiau telkimo ir vienybės“, – linkėjo Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

„Norėčiau palinkėti daugiau drąsos prezidentui. Drąsiau pasisakyti klausimais, kuriais mes jo nuostatas žinome. Politikoje taip jau yra, kad geras visiems nebūsi. Ir tai žmones labai erzina. Iš tiesiogiai rinkto politiko žmonės tikisi bent jau nuomonės išsakymo. Dar vienas mano palinkėjimas – išpildyti visuomenės lūkesčius ir nekartoti klaidų su Vyriausybe. Ir neskirti tokių ministrų, kurie ateina apgaudinėdami net ir prezidentą – kaip sveikatos ministras su planais, kurių nebuvo. Prezidentas tam ir yra skirtas, kad būdamas tiesiogiai rinktu, visuomenėje didelį pasitikėjimą turinčiu politiku, apie tai viešai pasakytų ir neleistų, kad Vyriausybėje atsidurtų asmenys, kurie tam neturi nei kompetencijos, nei supratimo. Tai šių dviejų dalykų ir norėčiau palinkėti“, – palinkėjo Seimo narys Aurelijus Veryga.

„Palinkėčiau būti stipriu garantu, kad Lietuva ir Lietuvos žmonės galėtų jaustis garantuoti, kad jie yra su geru ministrų kabinetu, su geromis idėjomis, kurias įgyvendina teisingai įgyvendina teisingi žmonės. Norėčiau, kad jis skleistų tą, ką daro ir dabar, kad Lietuva yra ta šalis, kurioje yra saugu, gera gyventi ir, kad nė vienas negali būti pamirštas. Manau, kad G. Nausėda tai darė ir pirmosios kadencijos metu, bet aš jam iš visos širdies linkiu, kad jis būtų stiprus garantas, kad Lietuvos žmonės tikrai jaustųsi saugiai mūsų šalyje“, – kalbėjo Seimo narė Rasa Budbergytė.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Nuo kada mažuma gali diktuoti sąlygas daugumai. Niekada to nebuvo, viską ką jie daro, tai stengiasi prastumti įstatymus apgaulės būdu, nes sąžiningai jiems nesiseka. Todėl juos laikau, iškreipto pasaulio atstovais ir ištvirkėliais.

Kaip tas agrastas

Kaip tas agrastas  portretas
Užkniso

Tam reikalingas Referendumas

Tam reikalingas Referendumas portretas
Amerikos lietuviai tiesiog didžiuojasi, kad tokia maža Lietuva, priešinasi ir nesutinka su tuo, kad gėjai užliptų ant „altoriaus", įleisk velnią į bažnyčią taip ir nutiktų. Palaikau Prezidentą ir tikiu, kad jis nesutiks su Raskevičiaus siūlymais ir liks tautos pusėje.
VISI KOMENTARAI 110

Galerijos

Daugiau straipsnių