Klaipėdos kelininkų darbas – be laisvadienių

„Žiemą visos dienos vienodos. Nėra nei švenčių, bei laisvadienių“, – tokios pozicijos laikosi uostamiesčio gatves ir šaligatvius prižiūrinčios įmonės. Savaitgalį jie dirbs, atsižvelgiant į oro sąlygas.

Gatves ir šaligatvius prižiūrinčiuose įmonėse nuolat dirba budintys asmenys. Jie seka orų prognozę, meteorologinę situaciją. Prireikus priima sprendimą ir į gatves siunčia techniką.

„Nesvarbu savaitgalis ar darbadienis. Dabar nėra jokio skirtumo. Jei bus prasti orai, siųsime techniką į miestą. Žiema yra žiema. Šildomų kelių nepadarysi“, – tvirtino įmonės „Vakarų švara“, kuri prižiūri šiaurinę miesto dalį iki Baltijos prospekto direktoriaus patarėjas Virgilijus Šidlauskas.

Anot pietine uostamiesčio dalimi besirūpinančios įmonės „Žemkasa“ vadovo Dainiaus Zoko, žiemą nėra nei švenčių, nei laisvadienių, nei Kalėdų ar Naujųjų metų. Darbuotojai privalo būti pasiruošę bet kurią minutę išvykti į gatves.

„Visiems viskas vienodai. Yra grafikai, budėjimai ir darbuotojai turi sėdėti. Nieko negali planuoti gyvenime. Asmeninį gyvenimą jie turi pamiršti iki kovo 31 dienos. Derinti iš anksto su darbais. Visi turi būti pasiruošę išvažiavimui“, – pasakojo D.Zokas. Anot jo, nuolat budi ir situaciją seka trys žmonės.

Uostamiesčio šaligatviai bus valomi taip pat, atsižvelgiant į meteorologines sąlygas: „Žiemą visos dienos vienodos. Vienas budi, stebi oro sąlygas ir priima sprendimą, ką daryti – barstyti, šluoti. Kiti važiuoja į gatves“, – tvirtino įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas.

Labiausiai kelininkus gąsdino, meteorologų prognozės, kad dienomis bus teigiama informacija, o naktimis šals. Dėl to gali apledyti keliai.


Šiame straipsnyje: sniegasgatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas Pakėnas

Mindaugas Pakėnas portretas
Sveiki ieškau darbo,ar priemate žmonės į darbą,esu Klaipėdietis Mindaugas Pakėnas,gynęs 1975-02-19. Mano nr 866091665 ačiū geros dienos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių