SGD laivui-saugyklai suteiktas „Independence“ vardas

Pietų Korėjoje esančioje laivų statykloje „Hyundai Heavy Industries Co., Ltd“, kurioje Lietuvai statomas laivas–saugykla ceremonijos nuleidimo ant vandens metu, atskleistas jo vardas – „Independence“.

„Šiandien ypatingai svarbi diena dėl dviejų priežasčių: laivas iš sausojo doko nuleistas ant vandens, tai reiškia, jog jau baigti visi vidaus darbai, kuriuos būtina buvo atlikti iki laivo nuleidimo. Antroji priežastis – laivui suteiktas vardas „Independence“. Dėl savo apimties, unikalumo bei specialios paskirties laivas privalėjo būti pavadintas išskirtiniu vardu. Tikimės, jog toks tvirtas laivo vardas atspindės lūžį Lietuvos energetikos dujų sektoriuje bei siekiamą nepriklausomybę nuo vieno tiekėjo“, - kalbėjo bendrovės "Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Pasak R. Masiulio, galima didžiuotis partnerių „Höegh LNG“ vykdomu darbu, nes jų pasirinkta laivų statybos kompanija, turi patirtį ir reikalingą kvalifikaciją tokiems sudėtingiems projektams įgyvendinti. Tai įrodo darbų atlikimo tempas bei jų įvykdymas anksčiau laiko.

SGD laivą-saugyklą nuleidus ant vandens bus vykdomi pastarieji darbai: SGD talpyklų montavimas, mažųjų mechaninių įrenginių montavimas, pagalbinių sistemų montavimas (navigacijos, švartavimo ir pan.), elektros ir signalinių kablių prijungimas prie laivo sistemų.

Sutartis dėl suskystintųjų gamtinių dujų plaukiojančio laivo-saugyklos su dujinimo įrenginiu pagaminimo buvo sudaryta tarp bendrovės Klaipėdos nafta“ ir Norvegijos bendrovės „Höegh LNG“. Tiekėjas pateiks laivą, teiks priežiūros ir operavimo paslaugas, užtikrins kompetentingą laivo įgulą.

Laivas-saugykla į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti 2014 metų II pusėje.

Valstybei priklauso 72,32 proc.  „Klaipėdos naftos“ akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vai

Vai  portretas
Vai vai koks grazus Lietuviskas vardas... siulyciau geriau ": Klaipedai Amen"

cia tai

cia tai portretas
bent - kreiseris beveik

siulau

siulau portretas
"megztaberetis"
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių