Programuotojas: trūksta dirbančių ir už 10 tūkst. litų per mėnesį

„Programuotojas – tai žmogus, kuris visą parą, dažniausia naktimis, sėdi prie kompiuterio, nešioja storus akinius, visas perbalęs, storas ir gyvenime daugiau niekas be kompiuterio jam neįdomu, – paklaustas, koks yra ir turi būti programuotojas su šypsena pasakojo vyr. programuotoju užsieniečių vadovaujamoje kompanijoje dirbantis Vidmantas Kabošis ir ilgai nelaukęs priduria – nepažįstu nei vieno, atitinkančio tokius stereotipus", - rašo portalas delfi.lt.

V. Kabošis patikino, kad realybė yra kitokia. Programuotojų darbe svarbiausias yra smalsumas. Tad neretai programuotoju dirba jaunas, smalsumu pasižymintis, išsilavinęs, daug hobių turintis žmogus.

Pasak jo, programuotojo darbas nėra tik tiksliųjų mokslų mėgėjams tinkamas užsiėmimas.

Vienos iš perspektyviausių specialybių Lietuvoje atstovas ne tik programuoja, bet ir užsiima naujų darbuotojų paieškomis. Neseniai paskelbęs konkursą į jaunojo programuotojo vietą jis sulaukė vos 3–4 rimtesnių CV. Tuo tarpu patyrusio programuotojo paieškos buvo bevaisės. Į skelbimą, siūlantį lankstų darbo grafiką, darbą su naujausia technika biure esančiame sostinėje, Vokiečių gatvėje, ir iki 10 000 litų į rankas mėnesinį atlyginimą neatsiliepė nei vienas kandidatas. „Ne įmonės renkasi patyrusius programuotojus, o jie renkasi įmones“, – apie informatikų rinkos tendencijas pasakojo V. Kabošis.

Jis pripažįsta, kad programuotojų poreikis rinkoje vis auga, tad net jeigu programuotojų Lietuvos universitetuose būtų ruošiama dvigubai daugiau, visiems jiems tikrai užtektų darbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas čia per atlyginimas

kas čia per atlyginimas portretas
? kur teisybė, tai kad prezidentas gauna mažiau

xvc

xvc portretas
kiekvienas renkasi savo kelia pats, prezidentas zinojo kad atlyginimas bus mazesnis

RK.

RK. portretas
1-am: suprantate, čia visas stebuklas kur dirba darbuotojas ir kur dirba prezidentas. Manau sutiksite, kad kompanijos, kurioje dirba šis programuotojas, prezidentas uždirba daug daugiau nei 10 tūkst. litų per mėnesį. O Lietuvos Prezidento valdomoje įmonėje, pavadinimu "Lietuva", atlyginimai mažesni, todėl ir Prezidentas uždirba mažiau. Viskas priklauso kiek pridėtinės vertės sukuria darbuotojai, kiek efektyviai jie dirba.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių