Žemaičių gatvėje – dešimt avarijų, numuštas dujų vamzdis

Papildyta 16.50 val.: Dėl vandentiekio tinklų avarijos Žemaičių gatve čiurlenantis vanduo virto ledu. Gyventojai skaičiuoja avarijas. Dėl dujų nuotėkio evakuotas daugiabutis.

Pirmadienį nuo vidurdienio Žemaičių gatve pradėję slydinėti automobiliai daužėsi vienas į kitą, į atitvarus bei namus. Viena iš mašinų numušė prie namo įrengtą dujotiekio įvadą.

„Dujos pradėjo veržtis kamuoliais, visus žmones evakavo. Štai ir stovime visi lauke. Namuose nėra nei vandens, nei šildymo“, – sakė 8 butų name gyvenanti Jolanta Liugailienė.

Gyventojai ir policininkai dėl Žemaičių gatvės pabarstymo druska skambino daugybę kartų, tačiau barstytuvas pravažiavo tik po 16 val.

„Maždaug iki 14 val. aš viena suskaičiavau, kad nukentėjo šešios mašinos. Nuo ryto skambinau į „Kauno švarą“, savivaldybę, bet niekas nevažiavo“, – sakė J.Liugailienė.

Žemaičių gatvė čiuožykla virto, nes po vandentiekio avarijos ant važiuojamosios kelio dalies srūva vanduo. „Kauno vandenų“ Avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas teigė, kad anksčiau apie pavojingą vietą buvo pranešta „Kauno švarai“. Jis tvirtino manęs, kad jokio pavojaus Žemaičių gatvėje nėra.

„Tik iš jūsų išgirdau, kad ten kažkas negerai. „Kauno švarai“ paskambinsime dar kartą“, –  žadėjo R.Stunžėnas.

Tačiau „Kauno švaros“ Miesto valymo skyriaus viršininkas Vytas Bancevičius niekur skubėti nežadėjo.

„Mes jokio pranešimo iš „Kauno vandenų“ negavome, bet ten nėra ir ką žiūrėti. Ką tik pravažiavau. Viskas gerai. Turite avarijų nuotraukas? Tai, kad yra nuotraukos, dar nereiškia, kad taip ir yra“, – nusprendė V.Bancevičius.

V.Bancevičius tvirtino, kad į avariją galėjo patekti tik tie, kurie važiavo „be galvos". Vienas iš tokių turėtų būti ir Lietuvos automobilių sporto federacijos senjorų komiteto pirmininkas Sigitas Januška.

„Aš esu Lietuvos automobilių sporto meistras, daugkartinis Lietuvos čempionas, lyginant su mano patirtimi, jiems po lapais pasislėpti ir net nešnekėti. Ką tik keturios mašinos lygiame kelyje apsisuko, susidaužė, nubraukė namo šoną, nes siaubingai slidu. Ką tie galvijai, bepročiai šneka savivaldybėje kavutę gerdami? Policija gal keturis kartus skambino, kad atvažiuotų pabarstyti, bet niekas neatvažiavo“, – kalbėjo S.Januška.

„Prašiau policijos, kad gatvę uždarytų, bet jie išvažiavo ir viską paliko. Baisu ne tik dėl namo. Šaligatviu iš mokyklų eina vaikai. Apskritai, gatvė – labai pavojinga. Ne kartą savivaldybės prašėme padidinti saugumą, tačiau nieko nedaroma“, – po 15 val. sakė J.Liugailienė.


Šiame straipsnyje: eismo sąlygosavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
vaziavau ryte, kai vanduo matyt tik pradejo begti, tai daugmaz normaliai pavyko nusileisti. Bet pagal nuotraukas, kuo toliau, tuo blogiau per diena pasidare.

fak

fak portretas
Rusu laikais uzteko pinigu viskam,nebuvo tokiu gatviu ir saligaviu.Nebuvo taip pat bedarbiu.Issigimusi Lietuva,patys lietuviai savo salies valdyti nemoka,nes dauguma vagys... .

Liugailienei

Liugailienei portretas
Kad ne ten skambinate. Avarijos padarinius tvarke ir nesutvarke Kauno vandenys. Pirma, gerai pakloti vamzdziai netruksta, antra, jei keiti vamzdi, tai ir avarijos padarinius sutvarkyk. Dabar, matai, ponuliai priš...o ir paliko.
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių