Bobi iš Portugalijos neteko seniausio pasaulio šuns titulo

  • Teksto dydis:

Guinnesso (Gineso) rekordų knyga (GWR) ketvirtadienį paskelbė, kad seniausiu pasaulio šunimi anksčiau paskelbtas Bobi iš Portugalijos neteko savo titulo, nes jo amžius nebuvo įtikinamai įrodytas.

Per praėjusį mėnesį pradėtą patikrinimą prieita prie išvados, kad „nebėra reikiamų įrodymų, patvirtinančių Bobi, kaip rekordininko, titulą“.

Bobi mirė praėjusių metų spalį, sulaukęs 31 metų. Kaip pranešama, jis nugyveno gerokai daugiau nei kiti tos pačios veislės, Alantėjos mastifų, šunys. Jų gyvenimo trukmė paprastai siekia 10–14 metų.

Pernai vasarį Bobi buvo pripažintas seniausiu gyvu šunimi ir seniausiu visų laikų šunimi. Jis nugyveno visą gyvenimą kačių apsuptyje vienuose namuose Konkeiros kaimelyje vidurio Portugalijoje.

GWR teigė pradėjusi patikrinimą po to, kai veterinarijos gydytojai ir kiti ekspertai privačiai ir viešai išreiškė abejonių dėl Bobi amžiaus, taip pat po žiniasklaidos tyrimų.

„Labai didžiuojamės galėdami kuo geriau užtikrinti visų mūsų rekordų tikslumą ir vientisumą“, – pareiškime teigė GWR rekordų direktorius Markas McKinley (Markas Makinlis).

Iki to laiko reikalausime dokumentinių įrodymų apie visus augintinio gyvenimo metus.

GRW buvo sustabdžiusi šuns rekordininko titulo galiojimą, kol praėjusį mėnesį buvo paskelbta apie sprendimą peržiūrėti esamus įrodymus.

Tuo metu Bobi savininkas Leonelis Costa (Leonelis Košta) sakė, kad įtarimai buvo nepagrįsti.

„Be abejo, reikalaujame įrodymų dėl visų mūsų stebimų Gineso rekordų titulų, dažnai mažiausiai dviejų liudininkų ir ekspertų pareiškimų“, – sakė M. McKinley.

Jis nurodė, kad jie taip pat atsižvelgia į nuotraukas, vaizdo įrašus ir, jei reikia, duomenis, kuriuos pateikia technologijos, susijusios su pasiekimu.

GWR teigė, kad dėl Bobi mikroschemos duomenų trūkumo jie neturėjo įtikinamų įrodymų apie šuns gimimo datą.

M. McKinley teigė, kad dar per anksti kalbėti apie naują rekordininką.

„Prireiks daug laiko, kol mikroschemos paplis visame pasaulyje tarp naminių gyvūnėlių, ypač vyresnių“, – sakė jis.

„Iki to laiko reikalausime dokumentinių įrodymų apie visus augintinio gyvenimo metus“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių