E. Macronas Izraelio premjerui: Gazos Ruože žuvo pernelyg daug civilių gyventojų

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahui) pareiškė, kad žydų valstybės ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ kare Gazos Ruože žuvo pernelyg daug civilių, sekmadienį pranešė jo biuras.

Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“ po to, kai spalio 7 dieną ji įvykdė daugiausiai aukų pareikalavusį išpuolį šalies istorijoje.

Anot Izraelio pareigūnų, per išpuolį Izraelyje žuvo 1,2 tūkst. žmonių, daugiausiai civilių, ir įkaitais buvo paimta apie 240 žmonių.

Pasak „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per atsakomąją Izraelio oro ir sausumos kampaniją Gazos Ruože žuvo 13 tūkst. asmenų, tarp kurių daugiausia civilių ir keli tūkstančiai vaikų.

E. Macronas, kurio vadovaujama valstybė tvirtai remia Izraelį, B. Netanyahu priminė, kad yra itin svarbu atskirti grupuotės kovotojus nuo civilių gyventojų ir būtina nedelsiant sudaryti humanitarines paliaubas, vedančias prie ugnies nutraukimo.

Prancūzijos prezidentūra nurodė, kad E. Macronas taip pat pasmerkė smurtą prieš palestiniečių civilius okupuotame Vakarų Krante per pokalbį su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu (Mahmudu Abasu).

E. Macronas B. Netanyahu išreiškė susirūpinimą dėl smurto prieš palestiniečių civilius gyventojus Izraelio okupuotame Vakarų Krante ir paragino laikytis ramybės.

E. Macronas taip pat M. Abbasui pareiškė, kad palestiniečių savivaldai ir visoms Artimųjų Rytų šalims reikia išsakyti nedviprasmišką poziciją dėl spalio 7 dieną „Hamas“ įvykdyto išpuolio prieš Izraelį.

Ramalos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo karo pradžios Vakarų Krante Izraelio kariai ir naujakuriai pražudė daugiau kaip 200 palestiniečių.

Sekmadienį E. Macrono biuras paskelbė, kad Prancūzija rengiasi siųsti desantinį laivą „Dixmude“ į rytinę Viduržemio jūros dalį, kad Gazos Ruožui teiktų medicininę pagalbą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kiti apskritai tyli

O kiti apskritai tyli portretas
Oi, kaip susijaudintų, jei tai paliestų jų vaikus, oi kokia būtų tragedija. Oi, kokių žiurkyčių pilna. Jei man - tai skauda, tragedija, o kai kitiems - na, to nusipelnė, atseit.

Jie

Jie portretas
nori parodyti kad civilius vaikus gali žudyti nebaudžiami.

MACRONAI,neužtenka prezidentui užsiimti tik statistika,

MACRONAI,neužtenka prezidentui užsiimti tik statistika, portretas
b ū t i n a veikti, kad būtų išsaugotos žmonių gyvybės -- kodėl nesustabdote ŽYDŲ veiksmus ž u d a n t žmones, MACRONAI !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių