Hučiai prisiėmė atsakomybę už išpuolį prieš prekybinį laivą Raudonojoje jūroje netoli Jemeno krantų

Irano remiami hučių sukilėliai iš Jemeno trečiadienį prisiėmė atsakomybę už išpuolį prieš prekybinį laivą, plaukusį Raudonąja jūra netoli Jemeno krantų – kol kas tai naujausia jų įvykdyta tokio pobūdžio ataka.

Po 2014 m. Jemeno sostinėje Sanoje įvykdyto perversmo su Saudo Arabijos vadovaujama koalicija kariaujantys hučiai nuo lapkričio raketomis ir dronais puldinėja Raudonąja jūra ir Adeno įlanka plaukiančius laivus.

Jie teigia tokiomis atakomis rodantys solidarumą su palestiniečiais Izraelio ir „Hamas“ kare Gazos Ruože.

Trečiadienį pasirodžiusiame pranešime grupuotė teigė įvykdžiusi „karinę operaciją prieš laivą „Tutor“ Raudonojoje jūroje, kurios metu buvo panaudotas jūrinis dronas, bepiločių orlaivių ir balistinių raketų“.

Į laivą buvo pataikyta, kai jus plaukė už maždaug 68 jūrmylių į pietvakarius nuo sukilėlių kontroliuojamo Hodeidos jūrų uosto, nurodė jūrų saugumo firma „Ambrey“.

Didžiosios Britanijos karališkojo karinio jūrų laivyno Jungtinės Karalystės jūrų prekybos operacijų agentūra (UKMTO) pranešė, kad laivui už maždaug 66 jūrmylių į pietvakarius nuo Hodeidos „į laivagalį pataikė nedidelis aparatas“.

Pranešime spaudai UKMTO nurodė, kad į laivą plūsta vanduo ir jis yra nevaldomas.

Agentūra pridūrė, kad į laivą „paskiau pataikė ir nenustatytos kilmės sviedinys“ ir kad jam pagalbą teikia karinės institucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių