Indija ragina Rusiją grąžinti jos piliečius, užverbuotus į rusų kariuomenę

  • Teksto dydis:

Indija trečiadienį pareiškė paraginusi Rusiją grąžinti jos piliečius, užverbuotus į rusų kariuomenę, dviem iš jų neseniai žuvus kare Ukrainoje.

„Noriu jus patikinti, kad Indijos vyriausybė labai rimtai ėmėsi šio klausimo“, – žurnalistams sakė užsienio reikalų sekretorius Vinay Kwatra (Vinajus Kvatra).

Antradienį vakare Indijos užsienio reikalų ministerija pranešė palaikanti ryšius su Rusijos valdžios institucijomis, kad būtų susitarta dėl dviejų indų palaikų repatriacijos. Anksčiau šiais metais kovodami Ukrainoje žuvo kiti du Indijos piliečiai.

Nuo 2022-ųjų vasario, kai Maskva pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Indija vengia balsuoti prieš Rusiją Jungtinėse Tautose arba kritikuoti prezidentą Vladimirą Putiną.

Naujojo Delio požiūriu, Rusija yra laiko patikrinta sąjungininkė nuo Šaltojo karo laikų. Abi šalys bendradarbiauja gynybos, naftos, branduolinės energijos ir kosmoso tyrimų srityse.

Anksčiau Indija teigė, kad jos valdžios institucijos veda derybas su Rusija dėl indų, kurie, Naujojo Delio teigimu, buvo apgaule privilioti dirbti Rusijos kariuomenei, grąžinimo.

Indijos federalinė tyrimų agentūra pranešė, kad išardė prekybos žmonėmis tinklą, viliojusį žmones į Rusiją ir žadėjusį jiems darbo vietas. Per tinklo agentus į Rusiją buvo išsiųsti mažiausiai 35 indai.

Praėjusį mėnesį Šri Lanka ir Rusija surengė derybas, kad išspręstų klausimą dėl Šri Lankos piliečių, kariaujančių kartu su rusais prieš Ukrainą.

Prieš tai buvo pranešta apie mažiausiai 16 per kovos veiksmus dingusių žmonių iš Šri Lankos.

Ši Pietų Azijos valstybė teigė, kad jos piliečiai buvo apgaule nuvilioti į Rusiją, žadant gerus atlyginimus ir privilegijas, įskaitant Rusijos pilietybę.

Sausį Nepalas paprašė Rusijos grąžinti šimtus Nepalo piliečių, užverbuotų kovoti prieš Ukrainą. Ukrainoje žuvo mažiausiai 14 Nepalo piliečių.


Šiame straipsnyje: IndijaRusijakaras Ukrainojeverbavimaskariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių