Jutoje įvykdyta mirties bausmė vyrui, pripažintam kaltu už nužudymą 1998 metais

Jutos valstijoje ketvirtadienį buvo įvykdyta mirties bausmė vyrui, kuris buvo pripažintas kaltu už savo tuometinės merginos mamos nužudymą 1998 metais.

Tai jau antroji egzekucija šią savaitę Jungtinėse Valstijose.

48 metų Taberonui Dave'ui Honie (Teberonui Deivui Honiui) buvo suleista mirtina injekcija Solt Leik Sityje, sakoma Jutos Kalėjimų departamento pranešime.

Daugiau kaip 25 metus už nužudymą ir žaginimą kalėjusio T. D. Honie mirtis buvo konstatuota 0 val. 25 min. vietos (9 val. 25 min. Lietuvos) laiku, sakoma pranešime.

„Nuo pat pradžių buvo sakoma, jog jei reikia tai padaryti, kad jie išgytų, padarykite tai. Jei kas sako, kad negalite pasikeisti, neklausykite jų. Visi čia esantys mano broliai ir seserys, toliau keiskitės. Aš jus visus myliu“, – tokie, anot Kalėjimų departamento, buvo paskutiniai T. D. Honie žodžiai.

Egzekucijų šioje vakarinėje valstijoje nebuvo 14 metų.

Tuo metu trečiadienį Teksase buvo įvykdyta mirties bausmė vyrui už 1997 metais įvykdytą Nancy Adleman (Nensi Edlman) nužudymą.

54 metų Arthuras Lee Burtonas (Arturas Li Bertonas) taip pat sulaukė mirtinos injekcijos vienoje Hantsvilio įkalinimo įstaigoje, pranešė Teksaso kriminalinės justicijos departamento pareigūnai.

Trijų vaikų motina N. Adleman buvo pasmaugta savo pačios batų raišteliais.

A. L. Burtono advokatai kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą prašydami sustabdyti mirties bausmės vykdymą, tačiau šis prašymas buvo atmestas.

Jo advokatai teigė, kad A. L. Burtonui pagal Konstituciją neturėtų būti taikoma mirties bausmė, nes jis turi intelektinę negalią.

„Visi žmonės, kuriuos įskaudinau ir sukėliau skausmą, norėčiau, kad šią akimirką nereikėtų čia būti, bet noriu, kad žinotumėte, jog atsiprašau, kad priverčiau jus visus tai išgyventi“, – tardamas paskutinį žodį sakė vyras.

Teksase nuo sausio įvykdytos trys egzekucijos, o visose Jungtinėse Valstijose šiais metais jau įvykdyta 12 egzekucijų.

Mirties bausmė panaikinta 23 JAV valstijose, o šešiose kitose – Arizonoje, Kalifornijoje, Ohajuje, Oregone, Pensilvanijoje ir Tenesyje – galioja moratoriumas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Taip! Jei tyčia atėmei kitam gyvybę, tai ir Tau turi būti mirties bausmė! Pas mšs taip pat
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių