Kinija rengia karines pratybas su Rusija

  • Teksto dydis:

Kinija pirmadienį pranešė, kad šį mėnesį surengs bendras karines pratybas su Rusija.

Gilėjanti partnerystė su Maskva paskatino NATO nares pavadinti Kiniją karo Ukrainoje, kurio Pekinas niekada nepasmerkė, įgalintoja.

Karinės jūrų ir oro pajėgos dalyvaus pratybose „North-Joint 2024“ danguje ir aplink Japonijos jūrą bei Ochotsko jūrą prie Rusijos krantų, pranešė Kinijos gynybos ministerija.

„Šiomis pratybomis siekiama stiprinti strateginį Kinijos ir Rusijos kariuomenių bendradarbiavimą ir stiprinti jų gebėjimą kartu kovoti su grėsmėmis saugumui“, – teigė ministerija.

Ji pridūrė, kad abi šalys nusiųs karinius laivynus į „atitinkamas Ramiojo vandenyno jūrų teritorijas“ bendrai patruliuoti jūroje, o Kinija taip pat dalyvaus Rusijos strateginėse pratybose „Ocean-2024“.

Ministerija nenurodė konkrečios pratybų datos.

Liepą abi šalys surengė bendras pratybas jūrose ir oro erdvėje aplink Džandziangą pietinėje Kinijos Guangdongo provincijoje.

Tos pratybos buvo surengtos tą pačią savaitę, kai NATO lyderiai perspėjo Kiniją, kad ji Aljanso viršūnių susitikimo deklaracijoje Kinija pavadinta „svarbia Rusijos karo prieš Ukrainą įgalintoja“. Į tai reaguodamas Pekinas įspėjo JAV vadovaujamą karinį bloką „neprovokuoti konfrontacijos“.

Pastaraisiais metais Rusija ir Kinija sustiprino karinį ir ekonominį bendradarbiavimą, o abi šalys piktinasi „Vakarų hegemonija“, ypač tuo, ką jos laiko JAV dominavimu pasaulio reikaluose.

Prieš pat Rusijai 2022 metais pradedant puolimą Ukrainoje, jie paskelbė apie partnerystę „be ribų“.

Praėjusį mėnesį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Maskvoje susitikęs su Kinijos premjeru Li Qiangu, sakė, kad Rusijos ekonominiai ir prekybiniai ryšiai su Kinija duoda rezultatų.


Šiame straipsnyje: RusijaKinjakarinės pratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuu

Nuu portretas
Airflot i China skrenda nuostolingai kokia cia draugyste? Pataikavimas finansinis

Uij uij pavojus didelis

Uij uij pavojus didelis portretas
Kai tos milijardines šalys atsigaus ekonomiškai migom pasaulio resusrsus išeikvos

Vata ka yr?

Vata ka yr? portretas
Kodel gayropinis pavad ne rušiškas pratybu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių