Kyjivas atšaukė laikinąjį reikalų patikėtinį Sakartvele

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Andrijus Sybiha per pasitarimą su Ukrainos ambasadoriais ir generaliniais konsulais pabrėžė šalies diplomatijos prioritetus, iš kurių svarbiausias – ginkluotė ir kiti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poreikiai.

Kaip rašo „Ukrinform“, Sybiha tai pranešė feisbuke, pažymėdama, kad Ukrainos diplomatija turi kasdien dirbti Gynybos pajėgoms.

Ukrainos URM vadovas taip pat apibrėžė prioritetinius kelių artimiausių mėnesių uždavinius ir patikino, kad ministerijos koordinacinis vaidmuo bus stiprinamas.

Anot jo, URM turi atitikti kariaujančios šalies realijas, taip pat taikyti geriausias šiuolaikinės diplomatijos praktikas.

„Išsakiau labai aiškius Ukrainos ambasadoriaus darbo efektyvumo kriterijus. Tai konkretus rezultatas, drąsa ir proaktyvumas. Kariaujančios šalies ambasadoriai negali būti atitrūkę nuo karo realijų. Todėl nusprendžiau atšaukti Ukrainos laikinąjį reikalų patikėtinį Sakartvele“, – pranešė ministras.

Jis pabrėžė, kad šiandien kiekvienas ambasadorius turi būti „žaidžiantis treneris, kuris nelaukia nurodymų iš centro, o veikia iniciatyviai, prisiima atsakomybę ir savo pavyzdžiu demonstruoja Ukrainos diplomatijos jėgą“.

Sybiha išreiškė įsitikinimą, kad Ukrainos diplomatija yra pajėgi atlikti tai, kas paprastai vadinama neįmanomu dalyku: „Mes jau ne kartą tai įrodėme. Ir dabar labiau nei bet kada turime padaryti viską, kad Ukraina nugalėtų, atkurtų saugumą ir iškovotų teisingą, visapusišką ir tvirtą taiką“.

Naujasis URM vadovas taip pat pranešė apie pirmuosius sprendimus dėl personalo.

„Bus nauja ministerijos struktūra, patikslinti ambasadų etatų sąrašai. Reikia, kad pas mus ateitų jaunimas. Tam bus sudarytos visos sąlygos – planuojami susitikimai su pirmaujančių šakinių universitetų vadovais. Informavau apie pateiktą prašymą atleisti iš pareigų viceministrę Iryną Borovec, taip pat laikinojo reikalų patikėtinio Sakartvele ilgalaikės komandiruotės nutraukimą (jis visiškai nesuvokia kariaujančios valstybės diplomatijos realijų)“, – apibendrino ministras.

Kaip pranešė „Ukrinform“, rugsėjo 5 d. Aukščiausioji Rada patenkino Dmytro Kulebos prašymą atleisti jį iš užsienio reikalų ministro pareigų ir naujuoju Užsienio reikalų ministerijos vadovu paskyrė Andrijų Sybihą.


Šiame straipsnyje: UkrainaSakartvelassantykiaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių