„Moody's“ patvirtino Estijos reitingą A1 ir jo stabilią perspektyvą

  • Teksto dydis:

Tarptautinė reitingų agentūra „Moody's Investors Service“ dar kartą patvirtino galiojantį Estijos kredito reitingą A1 ir jo stabilią perspektyvą.

Anot agentūros pranešimo, Estijos reitingą dabartiniame lygyje užtikrina stiprūs viešieji finansai ir institucijos, o šios valstybės stiprybė – iniciatyvus politikos kūrimas ir pagrįsta biudžeto politika. Estijos, kaip mažos ir atviros ekonomikos, iššūkiai susiję su išorės sukrėtimais, įskaitant geopolitinę riziką.

Stabili reitingo perspektyva atspindi subalansuotą riziką. Estijos ekonominiai rodikliai gali atsigauti greičiau nei tikėtasi, pavyzdžiui, jei išteklius pavyktų sparčiau perskirstyti didesnės pridėtinės vertės veiklai. Be to, biudžeto deficitas gali sumažėti greičiau nei prognozuota. Kita vertus, geopolitinė rizika ir dėl to kylantys nauji sukrėtimai gali susilpninti ekonomiką nedidelę ir lanksčią Estijos ekonomiką, nurodoma pranešime.

Spartesnis ekonomikos augimas ir mažesnis pažeidžiamumas išorės poveikiui, kurį pagerintų įvairesnė vidaus ekonominė veikla, gali lemti Estijos reitingo kilimą. Kita vertus, ekonominės padėties pablogėjimas dėl ekonomikos sulėtėjimo, taip pat dėl ​​geopolitinių pokyčių ir Rusijos karo poveikio smarkiai išaugusios skolos našta ir bei jos aptarnavimo kaštai gali lemti reitingo sumažinimą, pažymi "Moody's".


Šiame straipsnyje: EstijaMoodyvalstybės reitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Koks Lietuvos Latvijos reiting
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių