Vokiečių parlamentarė: Chodorkovskio grįžimas į Rusiją „nėra įtrauktas į dienotvarkę“

  • Teksto dydis:

Michailo Chodorkovskio grįžimas į Rusiją „nėra įtrauktas į (jo) dienotvarkę“, šeštadienį pranešė Vokietijos politikė po susitikimo su buvusiu naftos magnatu, penktadienį netikėtai išėjusio į laisvę.

„Grįžimas į Rusiją nėra įtrauktas į (jo) dienotvarkę“, - žurnalistams sakė žaliųjų įstatymų leidėja Marieluise Beck (Mariluizė Bek) po daugiau kaip valandą trukusio susitikimo su M.Chodorkovskiu, kuris už grotų praleido daugiau kaip dešimt metų.

Parlamentarė, kuri yra sena Kremliaus kritiko M.Chodorkovskio pažįstama ir šalininkė, pranešė, kad jo vyriausiasis sūnus Pavelas, gyvenantis Niujorke, jau atvyko į Berlyną, bet pridūrė: "Motina yra pakeliui į čia."

Pavelas anksčiau žurnalistams sakė, kad jo šeima "galiausiai susivienijo".

M.Beck pažymėjo nesanti įgaliota kalbėti apie buvusio oligarcho planus, bet pažymėjo, kad jo paleidimas į laisvę prilygo žaibo trenksmui iš giedro dangaus.

"Koks netikėtas buvo jo paleidimas, galima spręsti iš to, kad jo motina tebėra Maskvoje", - pridūrė ji.

M.Chodorkovskis buvo skubiai išvežtas iš kalėjimo atokiame šiaurės Rusijos regione, ir po to lėktuvu iš Sankt Peterburgo atskrido į Vokietiją, kur apsistojo pačiame Berlyno centre esančiame „Adlon“ - viename prabangiausių sostinės viešbučių.

Kaip nurodoma, M.Chodorkovskis sekmadienį 12 val. Grinvičo (14 val. Lietuvos) laiku ketina surengti spaudos konferenciją.

Tiesa, vienas didžiausių Vladimiro Putino kritikų vadinamas buvęs verslo magnatas pirmajam interviu pasirinko Kremlių kritikuojantį leidinį – „The New Times“. Interviu detales galite išgirsti šiame video:

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tauta

tauta portretas
Žmogus už savo padarytus nusikaltimus jau atsėdėjo, vadinasi, kaltė išpirkta. Nebegalima jo smerkti ar kaltinti. Galima smerkti Putiną, kuris pats yra milijardierius, mačiau jo rūmus Youtube už milijardą dol. - juk tai irgi rusų tautos pavogti pinigai. Kaip jis galėjo nuteisti Chodorkovskį, pats būdamas toks pats vagis, pardon, verslinykas ? Bet kad ir ne verslinykas, o valstybės prezidentas. Kaip jam prikapsėjo tie milijardai ? O mūsiškiai didieji veikėjai, "netikėtai" praturtėję dar vis laisvėje, mus visus runkeliais pravardžiuoja ir nė neketina atsiprašyti ar bent pensijas ar atlyginimus pakelti. Susodinti į traukinį ir išvežti pas baltas meškas, tegu staugia ir mušasi į krūtinę atgailaudami už savo padarytas nuodėmes prieš tautą.

taip

taip portretas
Giliau pakapstytu tai atsirastu ne viena uzsakyta zmogzudyste sito veikejo,panasiai,tik priesingai bus issiviepes ir kai ateis ponia mirtis,ir teks atsakyti uz juodus darbus. O siaip tai jis tevu neturi,toki issigimeli tik slibinas gali pagimdyti ir auginti.

Linaa

Linaa portretas
to ggg būtų dzin, bet visame šitame reikale keistai "spindi" Vokietija ir Lietuva. Ir Kličko ir Chodorkovskis ruošiami Vokietijoje . Labai keistai atrodė ir reikalavimas išlaisvinti Tymošenko kalbant apie ekonominę sutartį. Du kaliniai kuriuos globoja ir rūpinasi visa ES???? Politikoje neliko jokios net apsimestinės kultūros, kai viskas tas neturi vykti viešai. Kaip ir nesuprantu lietuvių žurnalistų kurie kapstosi apie Grybauskaitės rusišką praeitį-jos seniai nėra, Grybauskaitę paruošė ir padėjo" mums rinkėjams ant lėkštutės ES ir vokietija labiausiai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių