Iranas teigia, kad aptinkant E. Raisi sraigtasparnio sudužimo vietą naudojo savo dronus

Trečiadienį Irano kariuomenė pranešė naudojusi šalyje pagamintus bepiločius orlaivius, kad surastų prezidento Ebrahimo Raisi sraigtasparnį, sudužusį šiaurės vakarų kalnuose.

Sraigtasparnis sekmadienį nukrito ant ūkanoto kalno šlaito, prezidentui su palyda grįžtant į Tebrizo miestą iš ceremonijos pasienyje su Azerbaidžanu. Didžiulė paieškos ir gelbėjimo operacija buvo pradėta anksti pirmadienį, padedant Europos Sąjungai, Rusijai ir Turkijai.

Irano kariuomenė pranešė, kad Turkijos pasiųstam dronui nepavyko rasti katastrofos vietos, „nepaisant naktinio matymo įrangos“. „Šis dronas nesugebėjo tiksliai pranešti sraigtasparnio katastrofos vietos ir galiausiai grįžo į Turkiją“, – sakoma kariuomenės pranešime, išplatintame valstybinės naujienų agentūros IRNA.

„Pagaliau ankstų pirmadienio rytą antžeminės gelbėjimo pajėgos ir Irano ginkluotųjų pajėgų dronai aptiko tikslią sraigtasparnio katastrofos vietą“, – sakoma pranešime.

Ginkluotųjų pajėgų vadas Mohammadas Bagheri įsakė ištirti avarijos, per kurią žuvo prezidentas E. Raisi ir septyni jo aplinkos nariai, įskaitant užsienio reikalų ministrą Hosseiną Amirabdollahianą, priežastis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių