Per parąu žfiksuota apie 110 mėginimų nelegaliai kirsti Baltarusijos ir Lenkijos sieną

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą apie 110 migrantų mėgino nelegaliai kirsti Lenkijos sieną iš Baltarusijos teritorijos. Incidentai užfiksuoti Palenkės vaivadijoje – Plaskos, Narevkos, Bobrovniko, Michalovo ir Krynkų kaimų apylinkėse.

Tai antradienį pranešė Palenkės vaivadijos sienos apsaugos būrio atstovė Ewelina Lewkowicz.

Lenkijos sienos apsaugos tarnyba beveik kasdien praneša apie agresyvius migrantų veiksmus Baltarusijos teritorijoje. Praėjusią parą jie apmėtė Lenkijos pareigūnus akmenimis. Laimė, niekas nenukentėjo.

Sulaikytas dar vienas žmonių kontrabandininkas. Baltarusijos pilietis vežė tris užsieniečius. Lenkijos sienos apsaugos tarnyba primena, kad už nelegalaus sienos kirtimo organizavimą ir pagalbą nelegaliems migrantams gresia iki aštuonerių metų kalėjimo.

Palenkės vaivadijos sienos apsaugos būrio pareigūnai nuo šių metų pradžios jau sulaikė 258 nelegalaus Baltarusijos ir Lenkijos sienos kirtimo organizatorius ir pagalbininkus.

Sienos apsaugos tarnybos duomenimis, nuo metų pradžios Palenkės vaivadijoje užfiksuota daugiau kaip 25 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti Baltarusijos ir Lenkijos sieną. Tai padaryti bandė atvykėliai iš 49 pasaulio šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių