Futbolininkų sėkmės receptas – nebijoti klysti

„Mūsų žinutė buvo žaidėjams paprasta – kad jie nebijotų rizikuoti ir suklysti. Jie pajautė palaikymą, pasitikėjimą, todėl ir dingo klaidos baimė“, - savo sėkmės receptą įvardino Edgaras Jankauskas.

Jo diriguojama Lietuvos futbolo rinktinė nustebino specialistus atimdama taškų iš grupės lyderės Vengrijos.

Lietuvos futbolininkai antradienį Kaune apstulbino savo gerbėjus, kai jau pirmajame kėlinyje pasiuntė du įvarčius į Vengrijos komandos vartus. Po Fedoro Černycho ir Pijaus Širvio smūgių komandos ilsėtis išėjo šeimininkams pirmaujant 2:0.  Toks rezultatas mūsų šalies ekipą būtų pakėlęs į 3-ąją turnyro lentelės poziciją ir netgi būtų palikęs vilčių pakovoti dėl kelialapio į 2024 metų Europos čempionatą. Juo labiau, kad kiti G grupės lyderiai Serbijos futbolininkai tuo pat metu sunkiai kapstėsi akistatoje su kaimynais iš Juodkalnijos.

Vis dėlto po pertraukos vengrai po pertraukos atsakė „Liverpool“ klubo žvaigždės Dominiko Szoboszlai realizuotu 11 m baudiniu. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus mažiau nei 10 min. Lygybę atstatė Budapešto „Ferencvaroš“ klubo saugas Barnabas Varga 2:2. 

„Mūsų pasiruošime rungtynėms daug pakeitimų nebuvo. Norėjome išlaikyti tą patį braižą, kaip ir rungtynėse Bulgarijoje. Kai turime kamuolį, norime jį branginti ir atverti sau erdves priekyje. Kol jėgų užteko, žaidėme, vėliau šiek tiek išsikvėpėme. Paprasčiausiai pritrūko jėgų, vengrai perėmė iniciatyvą. Pasiruošimas buvo lygiai toks pats, kaip ir prieš dvikovą su Bulgarija.

Manau, kad vyrai mūsų susitarimus labai gerai vykdė. Įmušėme du įvarčius ir turėjome dar kelias progas. Antrame kėlinyje irgi bandėme kilti į viršų, bet mūsų didžiausia bėda buvo fizinis pasiruošimas, kurio pabaigoje pritrūko“, – po susitikimo aiškino Edgaras Jankauskas.

Jis taip pat akcentavo, kad per pertrauką nebuvo minčių ir kalbų apie tai, kad reikia trauktis gilyn ir laikyti turimą rezultatą.

„Per pertrauką mintys buvo labai paprastos – reikėjo išlaikyti tą patį žaidimo ritmą, negalėjome užsidaryti gynyboje.

Nieko nekeitėme, norėjome kilti aukštai, neleisti jiems įžaisti kamuolio. Nors ir atrodė, kad pirmavome 2:0, tačiau su tokiais varžovais per dvi ar tris minutes galima praleisti kelis įvarčius ir viskas tokiu atveju apsiverstų aukštyn kojomis“, – sakė treneris.

Per šį langą rinktinė iškovojo keturis taškus, taip ir nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio. E. Jankausko teigimu, pagrindinė žinutė – žaidėjai neturi bijoti aikštėje padaryti klaidą.

„Rinktinės darbas niekada nebus, kad kažką naujo sugalvosi ar nušlifuosi. Aš manau, kad ta laisvė ir jokių pasekmių nebuvimas kažkiek išlaisvina. Žaidėjai rinktinėje jaučiasi gerai ir nori čia būti.

Mes dirbame profesionaliai ir žaidėjai nori čia būti. Man tai yra geriausias indikatorius, kad einame teisingu keliu. Paprasčiausiai turime gerus žmogiškus santykius“, – mintimis dalinosi treneris.

Nepaisant išsigelbėjimo Kaune, vengrai su 14 taškų patekimo į Europos čempionatą dar neužsitikrino. Serbai nuo jų atsilieka tašku, bet yra žaidę maču daugiau. Lietuviai su 6 taškais yra priešpaskutiniai ketvirti, o iki finišo jiems lieka mūšis su Juodkalnija, vyksiantis išvykoje lapkričio 16 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
džiugina pažanga,reikia igauti pasitikejimo savimi

Užpelkis

Užpelkis portretas
Geriausios rungtynės per pastaruosius 20 metų ! Žinoma, vengrai tai ne prancūzai ar olandai. Vengrų rinktinė labai pervertinta Lietuvos žiniasklaidos. O Lietuvos rinktinėje jau atsiranda žaidimas su kamuoliu, tokie žaidėjai kaip Lasickas, Gineitis, Utkus, Širvys teikia vilčių ateičiai, o Černych išgyvena atgimimą. Šaunuoliai, labai nustebino ir pradžiūgino.

Avinai

Avinai portretas
Fuj užkniso jie visus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių