M. Paulikienė ir A. Raupelytė „Elite16“ serijos turnyre pasipriešino Europos čempionėms

Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė ketvirtadienį Portugalijoje turėjo neeilinę galimybę išbandyti jėgas su Europos čempionių titulus savo kolekcijose turinčiomis komandomis.

Pirmą sykį „Beach Pro Tour Elite16“ serijos turnyro pagrindinėse varžybose rungtyniaujančios Lietuvos paplūdimio tinklininkės A grupės pirmajame susitikime 1-2 (24:22, 10:21, 6:15) nusileido dukart Europos čempionėms latvėms Tinai Graudinai ir Anastasijai Samoilovai.

Energingai žaidusios lietuvės sugebėjo laimėti pirmą setą, tačiau vėliau latvės perėmė iniciatyvą ir ėmė provokuoti mūsiškių klaidas bei galiausiai laimėjo abu likusius setus.

Antrajame susitikime M. Paulikienė ir A. Raupelytė susitiko su dabartinėmis Europos čempionėmis šveicarėmis Tanja Huberli ir Nina Brunner. Nors abiejuose setuose vyko atkakli kova, tituluotos Šveicarijos sportininkės šventė pergalę 2-0 (21:18, 23:21).

Pirmajame sete šveicarės greitai atitrūko, tačiau M. Paulikienės vedama Lietuvos pora sugebėjo atsitiesti ir net prisivyti varžoves. Visgi seto pabaigą tiksliau sužaidė T. Huberli ir N. Brunner.

Antrajame sete jau lietuvės pradėjo solidžiau. Lietuvos paplūdimio tinklininkės pirmavo 5:1, o vėliau ir 10:5. Visgi tuomet šveicarės atsakė savo sėkminga atkarpa ir rezultatas tapo lygus. Dramatišką seto pabaigą taip pat laimėjo Šveicarijos sportininkės.

Grupės etapą lietuvės baigs penktadienį 14 val. prasidėsiančia akistata su 2022 metų pasaulio čempionėmis bei pernai metų planetos vicečempionėmis ir „Volleyball World“ reitingo lyderėmis brazilėmis Ana Patricia Ramos ir Eduarda Lisboa, kurios laimėjo abejas pirmas rungtynes.

Bendrą turnyro Portugalijoje prizų fondą sudaro 300 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių