LSKL netikėtumas: klaipėdiečiai suklupo prieš autsaiderius

  • Teksto dydis:

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate neliko nepralaimėjusių ekipų.

Iki šio pirmadienio vien pergalėmis žingsniavę vienvaldžiai LSKL lyderiai Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai suklupo Vilniuje prieš pirmą kartą šį sezoną laimėjusius Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) atstovus. Pergalę LEU išplėšė paskutinėmis sekundėmis vos 1 taško skirtumu – 72:71 (19:27, 17:15, 24:12, 12:17).

Jau antrojo kėlinio pradžioje klaipėdiečiai susikrovė dviženklę persvarą – 29:19, o dar po kelių akimirkų pirmavo 40:28.

Susidarė įspūdis, kad klaipėdiečiai, šį sezoną nugalėję tiek LSKL čempionus, tiek vicečempionus turėtų be didesnio vargo susitvarkyti su iki šių rungtynių pergalės skonio nepajutusiais LEU studentais, tačiau LEU atidavė visas jėgas ir sugebėjo pakreipti įvykius savo naudai – trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtajame kėlinyje 4-6 taškais buvo priekyje.

Iki dvikovos pabaigos likus 43 sek. Jonas Dumašius KU ekipą išvedė minimalia persvara į priekį – 71:70. Visgi kitoje atakoje, iki rungtynių pabaigos likus 26 sek., Gediminas Povilauskas dvitaškiu metimu pakreipė rungtynių svarstykles į LEU ekipos pusę – 72:71. Pajūrio atstovai nebesurezgė rezultatyvios atakos ir buvo priversti susitaikyti su pirmuoju sezono pralaimėjimu.

Nepaisant šio pralaimėjimo KU su 8 pergalėmis ir 1 nesėkme išlieka vienvaldžiais lygos lyderiais. LEU su 1 pergale ir 8 pralaimėjimais toliau žengia paskutinėje – devintoje turnyro lentelės vietoje.

LEU komandą šiose rungtynėse į pergalę vedė Justinas Gečas, pelnęs 21 (5/10 trit.) tašką, Tomas Rimša pridėjo 11 taškų (8 atk. kam.), Lukas Šalkauskas – 10, Edvinas Dubauskas (11 rez. perd.) ir Gediminas Povilauskas (12 atk. kam., 8 rez. perd.) – po 8 taškus.

KU komandą bandė gelbėti 25 taškus (7/16 trit., 5 rez. perd.) pelnęs Aidas Einikis ir 22 taškus (8 atk. kam.) surinkęs Matas Jucikas,  9 taškus pridėjo Ernestas Jonkus, 8 – Rytis Zabita.

„Neturėjome kelių lyderių. Į Vilnių atvykome septyniese. Trys žaidėjai kovėsi po traumų. Iš pradžių lyg ir viskas buvo gerai, tačiau vėliau aikštės šeimininkams suteikėme per daug antrų šansų, jie laimėjo kovą po krepšiais – 44:34, įsibėgėjo, įsišaudė… Rungtynių pabaiga buvo lyg loterija, kurioje šįkart geriau sekėsi vilniečiams. Gaila, kad pirmąją pergalę patyrėme taip, bet nieko nebepadarysi. Reikia pasimokyti iš klaidų ir susitelkti ateities kovoms“, – po rungtynių sakė KU treneris Osvaldas Kurauskas.

Po pirmosios pergalės džiaugsmu tryško LEU treneris Gediminas Bražionis.

„Super pergalė. Laimėti prieš čempionato lyderius – dvigubas džiaugsmas. Įvardinčiau taip: šiandien kovėsi motyvuota komanda prieš nemotyvuotus krepšininkus. Man susidarė toks įspūdis, kad klaipėdiečiai atvyko pasiimti 2 taškų, o ne kovoti. Mums savo pastangų ir didžiulio noro dėka pavyko iškovoti pergalę. Stengsimės tais 2 taškais nesustoti. Norėtųsi daugiau tokių pergalių“, – sakė LEU treneris.

Anot jo, šiemet LEU yra subūrusi šaunių vyrukų komandą, tačiau anksčiau vis kažko pritrūkdavo.

„Varžovai pabėgdavo ir mes psichologiškai palūždavome. Tikiuosi, kad po šių rungtynių įvyks lūžis ir kausimės užtikrinčiau“, – kalbėjo G. Bražionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių