Gyvenimiškų patarimų – pas būrėjus: girdi tą, ką nori girdėti?

  • Teksto dydis:

Kur dirbti, kiek uždirbti, kur pinigus išleisti arba ką sodinti šį pavasarį? Tai klausimai, kuriais lietuviai konsultuojasi su būrėjais, astrologais, kirpėjais ar sporto treneriais.

Apie tai plačiau papasakojo grožio specialistai Artiom Kikot ir Ilona Kurnevič.

– Ko žmonės su jumis konsultuojasi?

– Paprastai klientai ir taip patogiai jaučiasi savo meistro kėdėje, nes jie jau pasitiki mumis. Žinoma, tada atsiveria platesni dialogai apie mūsų kasdieninius gyvenimus. 

– Be abejo, klientai ateina su savo tam tikra istorija, su savo problemomis, aišku, jeigu yra pasitikėjimas tuo meistru. Kai pažįsti žmogų, būna šeimomis ateina, tai žinai tą visą jų istoriją. Mes kartu ir garažus statome, kosmetologus lankome, kunigus aptariame. Visko būna. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Artiomai, kokiu įdomiausiu klausimu pas jus kreipėsi žmogus?

– Kai žmogus jau įsijaučia, tai kalba apie savo darbo vietą. Labai dažnas klausimas iškyla apie kolegas. 

Inovacijų agentūros atstovė Patricija Reut teigė, kad sutuoktinis, sutuoktinė, mama, tėtis – penktadaliui lietuvių labai svarbūs asmenys priimant net verslo sprendimus. Apie ketvirtadalis žmonių pasitiki kolegomis, ypač karjeros klausimais. Mažiau nei 9 proc. lietuvių kreipia dėmesį į tai, ką pataria kirpėjai, būrėjai, pavežėjai. Žmonės su jais konsultuojasi kasdieniais šeimos, santykių su antrąja puse klausimais.

Kas penktas, išbandęs krištolinį rutulį, kavos tirščius ar kitokią magiją, lieka nusivylęs. Pokalbį tęsė gydytojas psichoterapeutas Dainius Jakučionis.

– Ar jus stebina tokie skaičiai, kad kas dešimtas lietuvis kreipiasi į būrėją, astrologą ir lieka nusivylę?

– Nėra labai stebėtina. Žmonėms patinka magija, ezoterika, kažkas tokio, kas yra aukščiau mūsų suvokimo ribų. Galbūt jiems atrodė, kad niekas kitas nebegali padėti ir tai liko vienintelė išeitis. Bet galbūt ir per mažai patikrino, reikėjo daugiau.

– Tos temos dėl kurių lietuviai kreipiasi. Ar čia būrėjos neatstoja psichologų? Ar nereikėtų tiems žmonėms keliauti į jūsų kabinetus?

Girdžiu, ką man sako ir renkuosi savo tiesą.

– Aš manau, kartais atstoja. Žmonės gauna kažkokius patvirtinimus. Ateina su klausimais ir tada būrėjai, žiniuoniai kažkokiu būdu jiems padeda toje situacijoje. Ar ta informacija būna teisinga, ar ne – neaišku. Jie vis tiek būna išklausyti, išgirsti. Ir kartais kalbėdamas žmogus pats atranda atsakymus. Bet kitais atvejais, kai jie jau labai stipriai kliaunasi ta informacija ir daro sprendimus, bet negauna to rezultato – nusivilia. Yra ir tokių žmonių, kurie toliau reklamuoja, sako man pasisekė, man buvo labai gerai, žiūrėkit, bandykit ir jums pasiseks. Tai čia tokia sritis, kur nelabai suprasi ar padeda, ar ne. Gal labiau tikėjimas padeda, o gal čia placebo efektas, nu toks neaiškumas.

– Galbūt jie girdi tą, ką nori girdėti? Jie išsipasakoja ir gauna tokius patarimus, kokių jie nori. 

– Tame yra tiesos. Mes koncentruojamės į dalykus, kurie mums yra svarbūs. Ir mes priimsime sau palankesnį atsakymą vien dėl to, kad tai patvirtina mūsų tam tikrą šališkumą. Girdžiu, ką man sako ir renkuosi savo tiesą.

– Vizitai pas būrėjus būna brangesni nei pas psichologus. Gal pirmiausia reikėtų pasitarti su savo šeimos nariais?

– Gal ir reikėtų, bet gal kai kurie šeimos nariai nelabai ir pritartų tam. Tai ką čia tartis, jeigu nepritars. Kiekvienas bando užsidirbti, tik kai kurie sąžiningai, kai kurie ne. Manau, būrėjai labai tiki tuo, kad ką jie daro padeda žmonėms. Jeigu jie tuo tiki, mato kažkokius rezultatus, tai gal tai ir padeda. Nebūtinai ta visa magija padeda, o kas nors kitas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
būrėjomis, horoskopais tiki tik neišprusę, tamsųs ir kvaili žmonės. Juos lengviausiai apgauti su pinigais ir lengviausia manipuliuoti politikos ar kitais klausimasi. Tai ta tikroji tamsioji avinų banda. Šarlatanai tuom puikiai naudojasi, tik keista, kad jų paslaugos įteisintos. Vyčiau laukan iš šalies tokius.

Senas griozdas

Senas griozdas portretas
Kadangi yra ir kunigų,kurie reguliariai lankosi pas būrėjas,tai kas ten žino,gal ir yra kažkas....

apatiniam

apatiniam portretas
eik tu eik, dievo dovana tu. Mėgsti matyt vermišelių pakelį pasikabinti ant ausų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių