Bebravimo turnyre – gausus dalyvių būrys

  • Teksto dydis:

Kauno medžiotojų sąjunga balandžio 6–7 d. organizavo tarptautinį bebravimo turnyrą „Bebrynė 2024“. Prie jo prisijungė ir Panevėžio, Kėdainių, Ukmergės, Pasvalio, Jurbarko ir Raseinių Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos skyriai. Iš viso renginio metu buvo sumedžioti 137 bebrai.

Renginio tikslas buvo suvienyti medžiotojus, žemių, miškų savininkus ir ūkininkus. Čia jie turėjo progą tarpusavyje pabendrauti, išsakyti savo problemas ir lūkesčius kitokioje aplinkoje. Taip pat sekmadienį galėjo dalyvauti šaudymo į skriejančius taikinius varžybose, virvės traukimo rungtyje ir kitose atrakcijose.

Iš sumedžiotų žvėrelių mėsos bus pagaminta produkcijos, skirtos paremti Ukrainos kovotojus, taip pat ir Lietuvos šeimas, auginančias našlaičius vaikus. Iš bebrų kailių bus pagaminti padai kariškių batams ir išsiųsti į frontą.

Organizatorių nuotr.

Akcijos pagrindiniai rėmėjai – Kauno rajono ūkininkų sąjunga kartu su Privačių miškų savininkų asociacija ir mėsos fabrikėliu „Švaistūnas“ – ne tik įsteigė prizus dalyviams, bet ir visiškai finansavo ir kartu su pagrindiniais renginio organizatoriais pasirūpino labdaros įgyvendinimu.

Organizatorių nuotr.

Renginys taip pat padėjo vykdyti Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos inicijuotą mokslinį tyrimą apie bebrų populiacijos valdymą ir šių žvėrelių ligų prevenciją, kurį koordinavo mokslininkas dr. Giedrius Šidlauskas.

Organizatorių nuotr.

Renginio organizatoriai džiaugėsi, kad tokią iniciatyvą palaikė ir renginyje dalyvavo kolegos medžiotojai iš kaimyninių šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
paskui visi draugiškai užgeėrė

DAIVA

DAIVA portretas
Reikia būtinai valdyti bebrų populiąciją, nes nėra tvarkos. Ežerai užsemti, upeliai užtvenkti.

Anonimas

Anonimas portretas
turi kuo reklamuotis zverzudziai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių