Gynėjas: J.Tymošenko areštas - „visam gyvenimui“

Kijevo T.Ševčenkos rajono teismas paskyrė buvusiai Ukrainos premjerei Julijai Tymošenko byloje dėl korporacijos „Ukrainos bendrosios energetikos sistemos“ veiklos kardomąją priemonę - neterminuotą areštą, pareiškė buvusios premjerės gynėjas Serhijus Vlasenka.

Spaudos konferencijoje penktadienį jis pranešė, kad gavo tekstą nutarimą, pagal kurį Juliją Tymošenko Kijevo T.Ševčenkos rajono teismas areštavo antrą kartą.

„Tymošenkos areštas neterminuotas“, - sakė S.Vlasenka, remdamasis nutarimo tekstu.

Pasak jo, bet kuriuose tokiuose nutarimuose nurodomas arešto terminas. Bet šiuo atveju apie jokį terminą nėra kalbos, teigia S.Vlasenka.

„Pagal šį nutarimą, Tymošenko areštuota neterminuotam laikui, tai yra visam gyvenimui“, - apibendrino S.Vlasenka.

Savo ruožtu partijos „Tėvynė“ lyderės pirmasis pavaduotojas Oleksandras Turčynovas pažymėjo, kad tokio precedento nepriklausomoje Ukrainoje dar nebuvo.

„Aš negaliu atmesti to, kad Julija Vladimirovna gali būti areštuota trečią, ketvirtą kartą ir taip toliau“, - sakė O.Turčynovas.

Pasak jo, Ukrainos valdžia tampa neprognozuojama ir pavojinga, ir, esant šiai situacijai, vienintelis kelias - ją nušalinti nuo šalies valdymo.

Kaip jau pranešta, J.Tymošenko yra tardymo izoliatoriuje nuo šių metų rugpjūčio 5 dienos. Spalio 11 dieną teismas nuteisė ją septynerius metus kalėti už įgaliojimų viršijimą, pasirašant „dujų sutartis“ su Rusija 2009 metais. Apeliacijos dėl šio sprendimo nagrinėjimas bus tęsiamas gruodžio 13 dieną.

Be to, nagrinėjamos ir kitos J.Tymošenko iškeltos baudžiamosios bylos, visų pirma susijusios su korporacijos „Ukrainos bendrosios energetikos sistemos“ veikla.

Gruodžio 7 ir 8 dienomis Ševčenkos rajono teismas surengė išvažiuojamąjį posėdį tardymo izoliatoriuje ir išrinko J.Tymošenko kardomąją priemonę - areštą byloje dėl korporacijos „Ukrainos bendrosios energetikos sistemos“ veiklos.


Šiame straipsnyje: Julija Tymošenko

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
ta boba reikia pasodinti kokia 20 metu uz padaryta zala valstybei,panasus scenarijus laukia ir Lietuvos kai kuriu valdininku ir isnaudotoju sutves po ateinanciu seimo rinkimu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių