„Microsoft“ vis rečiau taiso „Internet Explorer“

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais „Microsoft“ lopė daugiau operacinės sistemos „Windows“ saugumo spragų nei 2015 m., tačiau šįsyk dėmesį sutelkė ne į nuošalę nustumtą naršyklę „Internet Explorer“, o į vartotojo režimo komponentus. 

Tokią išvadą padarė ESET saugumo ekspertai, parengę ataskaitą apie pagrindines „Windows“ spragas 2016 metais.

Pasak ekspertų, 2016 m. iš viso buvo taisytos 407 „Windows“ spragos, o 2015 m. bent 20 proc. mažiau – 321 spraga. Lyginant su ankstesniais metais, „Microsoft“ taisė daugiau spragų visuose segmentuose, išskyrus „Internet Explorer“. Šios naršyklės spragos buvo lopytos du kartus mažiau nei 2015 m. – iš viso 109 (anksčiau taisytos 242 spragos).

Didžiąją dalį visų pataisymų sudarė „Microsoft Windows“ vartotojo režimo komponentų (User Mode Components (UMC)) spragos. Pastarieji komponentai atsakingi už daugelio programų ir kai kurių tvarkyklių (angl. drivers) veikimą operacinėje sistemoje „Windows“.

Programišių taikinys

Programišiai, gavę prieigą prie neatnaujintos operacinės sistemos, gali pasinaudoti jos saugumo spragomis, kad nuotoliniu būdu paleistų kenksmingą kodą ar suteiktų privilegijas kenksmingiems komponentams. Dėl to svarbu laiku atnaujinti operacinę sistemą diegiant aktualiausius, spragas taisančius naujinimus.

Didelio dėmesio praėjusiais metais sulaukė ir „Microsoft Edge“, nauja naršyklė, skirta „Windows Mobile 10“ – jai ištaisyta 111 spragų. Kitaip nei „Internet Explorer“, mobiliesiems įrenginiams skirta naršyklė pasižymi naujomis apsaugos funkcijomis, tokiomis kaip „AppContainer“ ir 64 bitų procesas.

Tarp kitų lopytų spragų „Microsoft“ praėjusiais metais taisė „Office“– 68 spragas, branduolio režimo tvarkykles (Kernel-mode drivers) – 66, Win32K – 41, .NET – 7 spragas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių