Kempingas veiks ir neradus operatoriaus

Šio mėnesio pabaigoje antrą kartą bus bandoma ieškoti Pajūrio kempingo operatoriaus. Pirmasis konkursas neįvyko, nes nebuvo sulaukta nė vieno pretendento. Sušvelninus sąlygas, konkursas paskelbtas dar kartą. Neatmetama galimybė, jog operatoriaus surasti ir vėl nepavyks.


 

Šio mėnesio pabaigoje antrą kartą bus bandoma ieškoti Pajūrio kempingo operatoriaus. Pirmasis konkursas neįvyko, nes nebuvo sulaukta nė vieno pretendento. Sušvelninus sąlygas, konkursas paskelbtas dar kartą. Neatmetama galimybė, jog operatoriaus surasti ir vėl nepavyks.

Išgąsdino sąlygos

Uostamiesčio savivaldybė, antrą kartą paskelbusi konkursą, nepraranda vilčių surasti Pajūrio kempingo operatorių.

Pirmą kartą konkursas neįvyko, nes neatsirado nė vieno susidomėjusiojo. Klaipėdos savivaldybė sušvelnino konkurso sąlygas ir jį paskelbė dar kartą.

Su koncesininku buvo planuota pasirašyti 15 metų sutartį. Ieškant galimo valdytojo, buvo iškeltos sąlygos, jog šis kiekvienais metais turėtų sumokėti beveik 103 tūkst. senąja valiuta siekiantį mokestį.

Konkurso sąlygose taip pat buvo numatyta, kad valdytojas turėtų užtikrinti, jog per metus kempingą aplankys ne mažiau nei 5 tūkst. turistų.

Vėliau iš konkurso sąlygų buvo pašalintas reikalavimas dėl apsilankysiančių turistų skaičiaus. Naujasis valdytojas neprivalės turėti ir apgyvendinimo paslaugų valdymo patirties.

Scenarijus – panašus

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio teigimu, sušvelninus konkurso sąlygas būta kelių verslininkų, kurie susidomėjo siūloma galimybe ir pasiėmė sąlygas.

„Tiesa, jie po to daugiau nebuvo pasirodę ir nieko nebeklausė. Skambučių taip pat nesulaukėme“, – pasakojo E.Simokaitis.

Pašnekovo teigimu, paskelbus pirmąjį konkursą scenarijus buvo panašus. Konkurso sąlygas interesantai pasiėmė, tačiau pasiūlymų niekas nepateikė.

Pretendentai kandidatūras gali teikti iki šio mėnesio 29 d. Pasiūlymų vokai, tikėtina, bus atplėšti dar tą pačią dieną arba kitą savaitę.

Veiklos nenutrauks

Kol kas nėra nuspręsta, kas bus, jeigu Pajūrio kempingo operatoriaus rasti nepavyks ir šį kartą. Jeigu pasibaigus pasiūlymų teikimo terminui jų nebus sulaukta, konkurso komisija rinksis į posėdį ir galvos, ką daryti. Neatmetama galimybė dar labiau sušvelninti sąlygas.

Šiuo metu kempingą prižiūri Klaipėdos kultūros ir turizmo informacijos centras. Po pirmojo neįvykusio konkurso svarstyta jam ir palikti šį rūpestį. Tiesa, tai galėtų pareikalauti ir savivaldybės biudžeto lėšų.

Pašnekovas patikino, jog net ir nesuradus operatoriaus kempingas veiklos nenutrauks. Jau dabar turistai domisi viešnage jame, rezervuoja vietas.

„Kempingas tikrai veiks“, – užtikrino savivaldybės darbuotojas.

Jeigu operatorius vis dėlto atsiras, jis privalės užtikrinti, kad dabar esančios rezervacijos nebus atšauktos ir turistai numatytu laiku čia galės apsistoti.

„Operatoriui pačiame kempinge nieko įrengti nebereikės. Jis visiškai sutvarkytas. Valdytojui reikės tik palaikyti keturių žvaigždučių lygį. Jeigu kils noras savarankiškai gražinti, investuoti – bus galima“, – dėstė E.Simokaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių