Atsistatydinusių sąrašą papildė švietimo ir mokslo bei kultūros viceministrai

Atsistatydinusių viceministrų sąrašą papildė keturi švietimo ir mokslo bei trys kultūros viceministrai.

Švietimo ir mokslo viceministrai – „darbiečių“ deleguotos Svetlana Kauzonienė ir Genoveita Krasauskienė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos siūlyta Edita Tamošiūnaitė ir socialdemokratas Rimantas Vaitkus –  prašymus atleisti iš užimamų pareigų ministrui Dainiui Pavalkiui įteikė ketvirtadienį. Taip pat ketvirtadienį savo atsistatydinimo prašymus kultūros ministrui Šarūnui Biručiui įteikė kultūros viceministrai – nepartinis Romas Jarockis, socialdemokratų deleguotas Darius Mažintas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotas Edvardas Trusevičius.

Ketvirtadienio pavakarę pranešta, kad penktadienis bus paskutinė šių viceministrų darbo diena.

Kiek anksčiau ketvirtadienį apie viceministrų atsistatydinimus pranešė Teisingumo, Ūkio, Vidaus reikalų, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Šią savaitę iš pareigų pasitraukė aplinkos ir susisiekimo viceministrai.

Dėl įtartintų viceministrų prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių