Dėl klaidų švietimo sistemoje ministrė neskuba kaltinti NŠA vadovo

Po skandalo dėl abiturientų egzaminų rezultatų, Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė neskuba kaltinti laikinojo Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) vadovo Aido Aldakausko. Pasak jos, atsakomybė dėl susidariusios situacijos paaiškės tik po atlikto tyrimo.

„Manau, kad NŠA yra gilesni dalykai. Jau buvo atliktas vienas tyrimas, dabar bus kitas, tuomet matysis vaizdas, kur iš tikrųjų slypi ta didžioji atsakomybė už tas pasikartojančias klaidas“, – Eltai teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Kaip skelbta anksčiau, nors NŠA laikinai vadovaujantis A. Aldakauskas prisiima dalį atsakomybės už susidariusią situaciją, visgi pirmadienį LRT radijui jis tikino neketinantis trauktis iš posto. A. Aldakauskas taip pat atskleidė, jog ir pats dalyvauja šiuo metu vykstančiame konkurse NŠA vadovo pareigoms užimti.

Tačiau ir Prezidentūra, ir premjerė Ingrida Šimonytė viliasi, kad šiuo metu vykstantį NŠA vadovo konkursą laimėsiantis kandidatas gebės užtikrinti sklandžią įstaigos veiklą.

Jau buvo atliktas vienas tyrimas, dabar bus kitas, tuomet matysis vaizdas, kur iš tikrųjų slypi ta didžioji atsakomybė už tas pasikartojančias klaidas.

Visgi, anot ministrės, nors pasibaigus dokumentų pateikimo terminui, atsirado 44 norintys eiti NŠA vadovo pareigas, pradėjus kandidatų kompetencijų vertinimą jų liko perpus mažiau.

„Mano žiniomis, jau po pirmojo turo iš 44 pretendentų nubyrėjo virš 20. Bus matyti, kokie bus rezultatai. Už mėnesio turėtume turėti naująjį vadovą ir tikiuosi, kad tokiu būdu klausimas bus išspręstas. Neturiu preferencijų, komisija įvertins kompetentingai ir pateiks tuos kelis galutinius pretendentus“, – dėstė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

ELTA primena, kad praėjusį ketvirtadienį Nacionalinės švietimo agentūra (NŠA) informavo, jog dėl abiturientų patikrinimų rezultatus skaitmenizuojančios įmonės klaidos skaičiuojant egzaminų įvertinimus pasikeitė dvyliktokų darbų galutiniai rezultatai.

Skelbta, kad po klaidos keičiasi pagrindinės sesijos užsienio kalbų (anglų, vokiečių, rusų), biologijos, fizikos, geografijos ir pakartotinės sesijos egzaminų rezultatai.

„Įmonė informavo, kad į galutinio egzamino rezultato skaičiavimo algoritmą, dėl techninės klaidos, nebuvo įtraukti atsakymo lape mokinio pasirinktų atsakymų į uždarojo pobūdžio klausimus pataisymai. Dėl šios priežasties 2832 abiturientų darbų galutinis įvertinimas kinta į didesnę pusę, vidutiniškai apie 1,4 balo iš 100, ir 1044 į mažesnę, pokyčio vidurkis nežymus – 1,3 balo iš 100“, – anksčiau išplatintame pranešime nurodė laikinasis NŠA direktorius Aidas Aldakauskas.

Laikinasis NŠA vadovas informavo, jog po ištaisytų klaidų penkiems abiturientams egzaminai tapo neišlaikyti.

„Atsirado penki mokiniai, (…) kurie bus neišlaikę egzamino“, – sakė A. Aldakauskas, negalėdamas pasakyti, ar šiems mokiniams nebus anuliuoti brandos atestatai.

NŠA pažymėjo, kad visa atnaujinta informacija yra pasiekusi LAMA BPO, todėl stojimo į aukštąsias mokyklas procesas yra nesutrikdytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mada bet ne visoms

Mada bet ne visoms portretas
Jau šitos šukuosenos vemt verčia.Kurioms tinka tai gerai bet ar visoms?Paziurekite LNK laidos vedėja Karolina L. atrodo kaip 55 metu.Yra ir kitokio kirpimo irsukuosenu tai kam visoms būti “ ant vieno kurpalio”

manau

manau portretas
varnas varnui.....

Ka ka

Ka ka portretas
Vel sita pendofilka
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių