Valdančioji dauguma tikisi, kad pokyčiai Vyriausybėje sumažins įtampą: pasirinktas racionalus kelias

Valdančiajai daugumai priklausančių partijų lyderės tikisi, kad premjerės sprendimas pakeisti du Vyriausybės ministrus leis tęsti pradėtus darbus ir sumažins tarp institucijų kilusias įtampas.

Kaip teigia Liberalų sąjūdžiui vadovaujanti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, šiuo atžvilgiu Vyriausybės vadovės sprendimas atsisveikinti su sveikatos apsaugos ir žemės ūkio ministerijoms vadovavusiems Arūnui Dulkiui bei Kęstučiui Navickui yra racionalus.

„Šiuo atveju buvo pasirinktas racionalesnis kelias nesistumdyti ant tiltelio ir eiti į kitą etapą“, – Eltai teigė parlamento vadovė.

„Gali būti, kad perkrovimas šiek tiek nuims kai kurias įtampas. To ir linkėčiau“, – pridūrė ji.

Anot politikės, racionaliai atrodo ir premjerės prezidentui siūlomi kandidatai į naujus ministrus.

Vietoje žemės ūkio ministro K. Navicko siūlomas Seimo Ekonomikos komiteto vadovas Kazys Starkevičius, o vietoje sveikatos apsaugai vadovavusio A. Dulkio – viceministras Aurimas Pečkauskas.

„Abu įvardinti kandidatai kompetencijos nestokoja, tiek Kazys Starkevičius, tiek ir viceministras Aurimas Pečkauskas. Abu, manau, susitvarkys su abejomis sritimis, jei prezidentas patvirtins šias kandidatūras“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Panašiai naujas kandidatūras ir pačią situaciją vertina Laisvės partijai vadovaujanti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Kadencija dar nesibaigė, nors ir nedaug liko laiko iki kadencijos pabaigos. Tempas turi nemažėti, jei šios kandidatūros turi didesnį prezidento palaikymą, tai tikimės, kad tie darbai nesustos“, – Eltai sakė A. Armonaitė.

Būsimam sveikatos apsaugos ministrui ji linkėjo neįklimpti biurokratijoje, o galbūt žemės ūkio reikalus perimsiančiam K. Starkevičiui nepamiršti inovacijų ir žaliojo kurso.

ELTA primena, kad penktadienį premjerė Ingrida Šimonytė pateikė prezidentui Gitanui Nausėdai dekreto projektą dėl atnaujintos Vyriausybės sudėties.

Naujajame sąstate nebėra žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko – jį ketinama keisti dabartiniu Seimo Ekonomikos komiteto vadovu, konservatoriumi Kaziu Starkevičiumi.

Taip pat keičiamas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Jo poziciją užims dabartinis viceministras Aurimas Pečkauskas.

Kitose ministerijose pokyčių nematyti – teikiamos tvirtinti tos pačios ministrų kandidatūros.

Praėjusią savaitę, pirmadienį, G. Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė I. Šimonytę ministre pirmininke.

Politikė turi sudaryti ir pateikti prezidentui naują Vyriausybę iki kito pirmadienio – tuomet baigiasi įstatyme numatytas 15 dienų terminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkelis

Dzūkelis portretas
Prezidentas ir premjerė trankiai sušoko pagal senojo ožio bliaunamą kenkėjiošką meliodiją, pakeitė tuos ministrus, kurie dirbo ne blogiausiai, o štai su savo pareigom nesusitvarkanti, ne savo rogėse sėdinti VRM, ir milijardinius nuostolius Lietuvai atnešęs URM labai jau ,,gerai dirbantys? GĖDA, GĖDA...... +2

Sorosiniu gnydu valdancioji dauguma TIKISI

Sorosiniu gnydu valdancioji dauguma TIKISI  portretas
kad po kosmetiio siknaskyles papudravimotaps patrauklesni ir sumazes Hemorojaus liaudziai ytampa --VYT REIKIA NE KELIS GNYDAS ,O VISA TA SOROSINIU PRIDURKU ,,,, VALDANCIUJU,,,,ARMIJA iki paskutinio protinio sifilitiko.

Ka ka

Ka ka portretas
Tipo prates dulkio darba. Uzminos visas poliklinikas, kad nei vieno ligonio nebeliktu? O poto rekauskaus kokie je saunuoliai, sumazino sergamuma iki 0?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių