V. Blinkevičiūtė teismo verdikto laukiantį M. Sinkevičių matytų partijos sąraše rinkimuose į Seimą

Socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė mato galimybę šiuo metu teismo verdikto dėl tarybos nario lėšų panaudojimo laukiančiam Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui būti įtrauktam į partijos sąrašą rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Politikė pažymi, kad tai būtų įmanoma sulaukus M. Sinkevičiui palankaus teismo sprendimo.

„Partijos bičiuliai Mindaugą yra pasiūlę į sąrašą Seimo rinkimuose ir jis turi mūsų partijos pasitikėjimą. Jei bus baigtas teisminis procesas, neatmetu galimybės, kad Mindaugas galėtų dalyvauti rinkimuose į Seimą“, – LRT radijui pirmadienį teigė V. Blinkevičiūtė.

Tai, kad teisiamas Jonavos rajono meras M. Sinkevičius turi visas teises būti partijos rinkiminiame sąraše į Seimą, politikė sakė ir anksčiau. Ji ragino neteisti politiko, kol nėra sulaukta teismo sprendimo. Be to, gegužės pabaigoje Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) skyriams baigus reitinguoti kandidatų į Seimą sąrašą, daugiausiai partijos palaikymo sulaukė būtent M. Sinkevičius.

Jei bus baigtas teisminis procesas, neatmetu galimybės, kad Mindaugas galėtų dalyvauti rinkimuose į Seimą.

Kauno apygardos teismas pirmadienį skelbs nuosprendį piktnaudžiavimu tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis kaltinamam Jonavos merui M. Sinkevičiui.

LSDP galutinį savo sąrašą į parlamento rinkimus tvirtins birželio 15 d.

Prokuroras prašo teismo Jonavos vadovą pripažinti kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, turto pasisavinimo bei skirti 30 tūkst. eurų baudą, penkeriems metams atimti galimybę dirbti valstybės tarnyboje.

Tuo metu kaltinamojo advokatas prašo teismo M. Sinkevičių išteisinti.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų pagrindu M. Sinkevičiui pateikti kaltinimai dėl 2019–2023 m. Jonavos rajono savivaldybės administracijai galimai padarytos 1 tūkst. 487 eurų turtinės žalos.

ELTA primena, kad visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tukas

tukas portretas
Taigi iš komunistų virtę socialdemokratais bet dar nesugeba persiorentuoti į tikrus socialdemokratus tai tokios vagystės komunistams buvo tik nežymus valstybinių lėšų pasisavinimas bet ne vagystė ,o ir džiaugesi komjaunimo auklėtinė Blinkevičiūtė nesureikšmina kas yra vagystė o kas valdiškų pinigų pavogimas atviru būdu

na kas gali paneigti

na kas gali paneigti portretas
sikevič iš šimona geriau pizdinti pinigus

Aišku

Aišku portretas
Vagys vagius užjaučia
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių