V. Čmilytė-Nielsen: diskusijos apie G. Landsbergio vilą Graikijoje yra pamoka politikams

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad diskusijos apie Gabrieliaus ir Austėjos Landsbergių įsigytą vilą Graikijoje yra „pamoka politikams“.

„Čia galbūt yra pamoka visiems politikams, kad geriausia maksimaliai atvirai kalbėti apie visus stambius pirkinius, kadangi anksčiau ar vėliau, ir dažniausiai būtent rinkiminiu metu, paaiškėja tokia informacija“, – LRT televizijos laidos „Dienos tema“ metu antradienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji taip pat pridūrė, kad Seimo opozicinės frakcijos parengti klausimai valdančiųjų konservatorių lyderiui, užsienio reikalų ministrui G. Landsbergiui yra padiktuoti artėjančių rinkimų.

„Vėlgi, opozicijos atstovų suformuluoti klausimai, jie yra rinkimų padiktuoti, bent jau iš dalies“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

V. Čmilytė-Nielsen teigė negalinti komentuoti ministro sprendimo išeiti atostogų ar spėjimų, kad vilą G. Landsbergis pirko, nes ruošiasi bėgti su šeima iš Lietuvos, gresiant pavojui dėl Ukrainos ir žinant Rusijos agresiją.

Čia galbūt yra pamoka visiems politikams, kad geriausia maksimaliai atvirai kalbėti apie visus stambius pirkinius.

„Čia (planus apie bėgimą iš Lietuvos – BNS) jau tikrai vertinčiau kaip tokią drąsią interpretaciją, bet vėlgi nesinorėtų komentuoti to, ką turėtų komentuoti šiuo atveju pats G. Landsbergis“, – teigė Seimo pirmininkė.

„Negaliu vertinti, ar ministras iš anksto tai (atostogas – BNS) planavo, ar tai buvo kažkoks ekspromtu suplanuotas atostogų prašymas. Tai, matyt, čia turėtų premjerė tą pakomentuoti, nes ministras teikia savo prašymus dėl atostogų būtent Vyriausybės vadovei“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Antradienį Seimo opozicinės frakcijos parengė klausimus G. Landsbergiui dėl Graikijos saloje įsigytos vilos. Raštu pateiktus klausimus palaikė visų opozicinių frakcijų atstovai.

Pasak Mišrios Seimo narių grupės atstovės Agnės Širinskienės, G. Landsbergio atsakymų tikimasi rugsėjo 10 dieną, pirmąją Seimo rudens sesijos dieną.

Pagal Seimo statutą, atsakymai į šiuos klausimus turi būti įtraukti į plenarinio posėdžio darbotvarkę, jie pateikiami Seimo salėje.

Praėjusią savaitę laikraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad užsienio reikalų ministro sutuoktinė Austėja Landsbergienė 2022 metų vasarį įsigijo 313 kvadratinių metrų namą su dviem lauko terasomis bei 23 kvadratinių metrų ploto namą Eginos saloje Graikijoje.

Ji 2022 metų vasarį sumokėjo 255 tūkst. eurų avansą ir turtą savo vardu registravo per tarptautinę nekilnojamojo turto agentūrą „Engel & Volkers“.

2022 ir 2023 metų turto deklaracijose A. Landsbergienė nurodė užsienyje turinti nekilnojamojo turto už 795 tūkst. eurų.

Seimo opozicijai klausimų kelia vilos pirkimas būtent 2022 metų pradžioje, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą ir būta nuogąstavimų dėl grėsmės Lietuvai.

Opozicija įtaria, kad „slapta karo išvakarėse planuodamas įgyti ir įgydamas prabangų turtą“ jis ruošėsi bėgti iš Lietuvos.

Taip pat teiraujamasi, kodėl ministras nepranešė apie šį sutuoktinės pirkinį, ar sudarydamas sandorį neprašė Graikijos ministro ar šios šalies institucijų pagalbos, ar negavo kokių nors nuolaidų.

G. Landsbergis šiuo metu atostogauja, jis antradienį nedalyvauja neeilinėje Seimo sesijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Manau rosų darbas, pats Pucin pakišo vilą Graikijoje Lietuvos neišrinktojo, nefaktinio, išgalvoto vadovo anūkėliui.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Pamoka ir tie? Gal sakau Broilerį į Europarlamento komisarus?

Viktor Cmill

Viktor Cmill portretas
Cia putino provokacija hibridinis karas keliasi I Graikija
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių