Žiniasklaida: TS-LKD frakcijos seniūnas A. Vyšniauskas į prezidento priėmimą pakviestas nebuvo

  • Teksto dydis:

Į penktadienį vakare prezidento inauguracijos proga rengiamą priėmimą Konservatorių frakcijos Seime seniūnas Andrius Vyšniauskas pakviestas nebuvo.

Portalas ,,Delfi“ praneša, kad prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos proga penktadienio vakarą rengiamame priėmime turėtų dalyvauti apie 2 tūkst. svečių, tačiau Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas A. Vyšniauskas į priėmimą kvietimo nesulaukė.

„Kvietimo negavau, tai nedalyvausiu“, – žurnalistams Seime sakė A. Vyšniauskas.

Žurnalistams politikas sakė, kad jo žiniomis, kiti partijos nariai priėmime ketina dalyvauti.

„Komitetų pirmininkai, žinau, kai kurie gavo (kvietimus – ELTA), ministrai gavo. Kas gavo, kiek žinau, dalyvaus“, – pažymėjo A. Vyšniauskas.

Anot prezidento patarėjo komunikacijos klausimais Rido Jasulionio, priėmimo svečių atranka buvo vykdoma siekiant užtikrinti kuo platesnį įvairių socialinių grupių dalyvavimą.

Komitetų pirmininkai, žinau, kai kurie gavo (kvietimus – ELTA), ministrai gavo. Kas gavo, kiek žinau, dalyvaus.

„Prezidento prašymu į inauguracijos renginius dalyviai pakviesti siekiant užtikrinti kuo platesnį socialinių visuomenės grupių, Lietuvos bendruomenių ir regionų atstovavimą, kad tai būtų ne tik Vilniaus ar valstybinių institucijų, o visos Lietuvos šventė“, – Delfi komentavo R. Jasiulionis.

Penktadienį ELTA paskelbė, kad, kitaip nei jos pirmtakai, ministrė pirmininkė I. Šimonytė prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos ceremonijos metu neskaitė sveikinimo kalbos.

Premjerės teigimu, toks sprendimas priimtas pasikonsultavus su Seimu ir įvertinus, kad parlamento pirmininkės sveikinimas bei paties prezidento kalba „puikiai užpildo iškilmių turinį“.

Ministrė pirmininkė nedalyvaus ir penktadienio vakarą Prezidentūros vidiniame kiemelyje vykstančiame priėmime.

ELTA primena, kad penktadienį iškilmingo Seimo posėdžio metu prisiekė antrajai kadencijai perrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda. Vidurdienį parlamento Kovo 11-osios salėje vykstančios šventinės inauguracijos ceremonijos metu prezidento priesaiką priėmė Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Gintaras Goda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas kviecia

kas kviecia portretas
zulikus i.iskilmes??.

Kokčios ir tulžingos visos "kregždutės"

Kokčios ir tulžingos visos "kregždutės" portretas
Atgrasus, pagiežingas, nuolat kenkiantis konservatorius. Visiškai niekas jo ten nepasiges... Dedulė ir Šimonytė nėjo, tad ir frakcijos vadukas pabus už borto.

Reziume

Reziume portretas
stribvaikis tikras
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių