Baltarusijoje vokiečiui skirta mirties bausmė

Baltarusijoje vokiečiui, kurį Minskas apkaltino įvykdžius kelis nusikaltimus, įskaitant „terorizmą“ ir „samdinių veiklą“, skirta mirties bausmė sušaudant, penktadienį pranešė teisių gynimo grupė „Viasna“.

„Viasna“ žiniomis, 30-metis Rico Kriegeris (Rikas Krygeris) birželio pabaigoje vykusiame slaptame teismo procese buvo pripažintas kaltu pagal šešis Baltarusijos baudžiamojo kodekso straipsnius, įskaitant teroristiniu aktu laikomą „sprogimą, kurio tikslas buvo paveikti valdžios institucijų sprendimus, įbauginti gyventojus, destabilizuoti viešąją tvarką“.

Dalis bylos nagrinėjimo vyko už uždarų durų, tikslūs jam pareikšti kaltinimai kol kas nėra visiškai aiškūs, o Baltarusijos oficialioji naujienų agentūra apie jo bylą nieko nepranešė.

„Viasna“ pranešė, kad kaltinimai gali būti susiję su Kalinausko pulku – Baltarusijos savanorių kovotojų grupe, kovojančia prieš Rusiją Ukrainos konflikte.

Remiantis paskyra „LinkedIn“ platformoje, kuri, pasak „Viasna“, priklauso R. Kriegeriui, jis buvo Vokietijos Raudonojo Kryžiaus medicinos darbuotojas, taip pat dirbęs JAV ambasados Berlyne apsaugos darbuotoju.

Tai buvo pirmas kartas, kai Baltarusijoje kas nors buvo teisiamas už samdinių veiklą, pranešė teisių gynimo grupė.

Baltarusija yra vienintelė Europoje šalis, kurioje leidžiama mirties bausmė, tačiau ji skiriama tik už sunkius nusikaltimus, įskaitant terorizmą ir išdavystę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Paskirta tai dar nereiskia KAD BUS SUSAUDYTAS. Batka bijo susaudyti ir laukia kol Vokietija ka nors pasiulys mainais i Frica. Paminesit mano zodi. - vokietukas nebus numarintas.

Petras

Petras portretas
Pamoka kitų šalių žmonėms.Nekišk nosies kur nereikia.Ukraina turi pati susitvarkyti,svarbiausia paskyrė kažkas ukrainai sunaikinti kitatauti,išmokyta ukrainiečių kalbos,kad nebūtų įtarimų.Nu bet skiriasi ukrainiečiai nuo kitataučių.

Patarimas pakrantei

Patarimas pakrantei portretas
Apsitriesk aukštielninkas...gal išeis nardielninkas ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių