Pietų Korėja atnaujino prieš Šiaurės Korėją nukreiptas propagandines transliacijas

Pietų Korėjos kariuomenė penktadienį pareiškė atnaujinusi Šiaurės Korėjai skirtas propagandines transliacijas per garsiakalbius, reaguodama į tai, kad Pchenjanas per sieną pasiuntė šimtus balionų su šiukšlėmis.

Seulas pranešė, kad nuo ketvirtadienio iki penktadienio aptiko apie 200 Šiaurės Korėjos pasiųstų balionų su šiukšlėmis – tai jau aštunta tokia Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) vyriausybės akcija nuo gegužės pabaigos.

„Ne kartą griežtai įspėjome Šiaurės Korėją dėl nuolatinio šiukšles nešančių balionų leidimo“, – sakoma Pietų Korėjos Jungtinio štabų vadų komiteto (JCS) pareiškime.

Jame teigiama, kad nuo ketvirtadienio vakaro iki penktadienio ryto Pietų Korėjos kariuomenė per garsiakalbius Šiaurės Korėjos kryptimi transliavo propagandą.

Vėliau penktadienį JCS pranešė, kad 16 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku atnaujino transliacijas ir kad tai darys nepertraukiamai.

Abi Korėjos techniškai tebekariauja, nes 1950–1953 metais vykęs konfliktas baigėsi paliaubomis, o ne taikos sutartimi.

Propagandinės transliacijos – taktika, kurios pradžia siekia Korėjos karo laikus – siutina Pchenjaną. Šiaurės Korėja anksčiau grasino artilerijos smūgiais Pietų Korėjos garsiakalbių įrenginiams.

Šiaurės Korėjos balionų paleidimas yra „akivaizdus paliaubų susitarimo pažeidimas ir gėdingi žemo lygio veiksmai, keliantys pavojų kasdieniam mūsų žmonių gyvenimui“, sakoma kitame JCS pareiškime.

Jautri reakcija į Pietų Korėjos popkultūrą

Ketvirtadienį transliacijos buvo atnaujintos pirmą kartą nuo birželio 9 dienos, kai Pietų Korėja šios taktikos ėmėsi pirmą kartą po šešerių metų pertraukos, reaguodama į Pchenjano šiukšlių balionų paleidimą, naujienų agentūrai AFP sakė Gynybos ministerijos atstovas.

JCS nurodė, kad penktadienio ryte jau buvo užfiksavęs apie 200 Šiaurės Korėjos išsiųstų oro balionų, iš kurių apie 40 nusileido Seulą supančioje Gjongio provincijos šiaurėje.

Atlikus paimtų balionų analizę paaiškėjo, kad jie nešė daugiausia makulatūrą; pavojingų medžiagų juose nerasta, teigė komitetas.

Branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėja nuo gegužės pietų link išsiuntė daugiau kaip tūkstantį balionų, vadindama tai kerštu už Pietų Korėjos aktyvistų šiaurės link leidžiamus balionus su prieš Kim Jong Uną nukreipta propaganda.

Šio mėnesio pradžioje vienas Pietų Korėjos įstatymų leidėjas teigė, kad Pchenjano oro balionai sutrikdė daugiau kaip 100 skrydžių, ir nurodė, kad šiais lėktuvais iš viso skrido 10 tūkst. keleivių.

Atsakydamas į tai, Seulas visiškai sustabdė įtampą mažinusį karinį susitarimą ir birželį pareiškė, kad atnaujina propagandos transliacijas palei bendrą sieną.

Pasak naujienų agentūros „Yonhap“, birželio 9-ąją Pietų Korėjos transliacijoje skambėjo populiariosios korėjietiškos muzikos grupės BTS dainos ir ataskaita apie pasaulinius „Samsung Electronics“ išmaniųjų telefonų pardavimus.

Atsiskyrėliška Šiaurės Korėja itin jautriai reaguoja ir į skrajutes su propaganda prieš Kim Jong Uną, ir į bet kokią gyventojų prieigą prie Pietų Korėjos popkultūros produktų.

Neseniai vyriausybė Seule pranešė apie 2022 metų atvejį, kai vyrui buvo įvykdyta mirties bausmė už turinio iš Pietų Korėjos laikymą.

Abiejų Korėjų santykiai išgyvena vieną sunkiausių periodų per pastaruosius metus.

Prieš naujausias propagandines transliacijas Seulas neseniai atnaujino kovinio šaudymo pratybas pasienio salose ir netoli Korėjos pusiasalį skiriančios demilitarizuotosios zonos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Galėtų kokius ac/dc per garsiakalbius paleist tiem ubagam

Anonimas

Anonimas portretas
Vėl gaus šūdo krovinį ..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių