„Druskininkų autobusų“ darbuotojai tęsia teisybės paieškas

Bankrutuojančios UAB „Druskininkų autobusai“ darbuotojai negavę uždirbtų pinigų ieško teisybės miesto savivaldybėje.

Susivieniję į profsąjungą, darbuotojai teigia, kad pirmieji įmonės veiklos sutrikimo ženklai pasirodė 2009 metų vasario mėnesį, kuomet pradėjo vėluoti atlyginimai. 2010 metų sausio mėnesį bendrovės skola kiekvienam darbuotojui pasiekė keturių mėnesių atlyginimo dydį.

Pats bendrovės direktorius S.Vaičiulaitis vasario mėnesį bendrovei turint kelių šimtų tūkstančių litų skolą teigė, kad miesto visuomeninio transporto veikla yra nuostolinga ir jeigu savivaldybė nepadengia nuostolingų reisų, tai tokia veikla ir bus nuostolinga ne tik Druskininkuose.

S.Vaičiulaitis teigė, kad atsiskaityti su darbuotojais neleidžia ir Druskininkų savivaldybės administracijos skola UAB „Druskininkų autobusai“, darbuotojam žadėjo išmokėti uždirbtus atlyginimus tuo atveju, jei savivaldybė padengs savo skolą.

Ieškodami savo uždirbtų atlyginimų, UAB „Druskininkų autobusai“ darbuotojai kreipėsi į savivaldybę, kadangi bendrovės administracija nepateikė jokių duomenų apie įsiskolinimą.

Savivaldybė 2010 m. kovo 31 dieną pateikė raštišką atsakymą, kuriame nurodoma, kad 2009 m. Gruodžio 31 dieną savivaldybės skola bendrovei siekė 216 210 litų ir 54 centus.

2010 metų sausio 5 d. savivaldybė, kaip skelbiama rašte, pervedė 70 000 litų skolai padengti. Sausio 26 dieną buvo perversta dar 82 323 litai ir 40 centų. Kaip teigia darbuotojai, būtent iš šios sumos buvo išmokėta dalis nemokėtų atlyginimų.

Vasario 25 dieną savivaldybė bendrovei pervedė  dar 20 109 litus ir 55 centus. Kur buvo panaudoti savivaldybės pervesti pinigai, bendrovės direktorius darbuotojų neinformavo.

Kaip teigia bendrovės profesinės sąjungos atstovai, iš tos pačios savivaldybės pažymos aišku, kad miesto savivaldybės administracija ir UAB „Druskininkų autobusai“ vasario 24 dieną pasirašė aktą, pagal kurį, kaip teigia darbuotojai, dingsta jiems priklausantys 109 200 litų.

Gauti informaciją iš UAB "Druskininkų autobusai" administracijos darbuotojams nepavyko, todėl skolos suderinimo aktą jie tikisi gauti iš savivaldybės.

Darbuotojai stebisi, kad savivaldybės administracija raštiškame atsakyme atsisako pateikti šio akto kopiją ir nurodo jos ieškoti pas UAB „Druskininkų autobusai“ administraciją.

Naujienų portalo redaktoriui susisiekus su savivaldybės ūkio skyriaus vyriausiuoju specialistu Sauliumi Žilevičiumi, jis teigė, kad savivaldybė bendrovei neskolinga, paklaustas ar savivaldybė turi skolos su UAB „Druskininkų autobusai“ suderinimo aktą, S.Žilevičius atsakė, kad raštas savivaldybėje yra. Tačiau valdininkas negalėjo paaiškinti, kodėl vis gi savivaldybė atsisako bendrovės darbuotojam pateikti skolos suderinimo aktą ir trumpai pridūrė, kad „dėl šio reikalo reikia skambinti savivaldybės valdžiai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių