Olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą neš D. Banevič

  • Teksto dydis:

Paryžiaus vasaros olimpinių žaidynių uždaryme vyksiančiame šalių parade Lietuvos vėliavą neš breiko šokėja Dominika Banevič – Bgirl Nicka. 17-metė sportininkė dar vakar iškovojo sidabrą olimpiniame breiko turnyre ir taip papildė Lietuvos medalių kraitį ketvirtuoju medaliu šiose olimpinėse žaidynėse.

„Man yra didelė garbė, kad buvau pasirinkta nešti vėliavą. Aš labai myliu savo šalį Lietuvą. Vakar šokau ir stengiausi iš visų jėgų šokti už Lietuvą ir ginti jos garbę, populiarinti visą breiko bendruomenę. Džiaugiuosi, kad galiu būti istorijos dalimi“, – sužinojusi apie savo naujas pareigas olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje jaudulio neslėpė D. Banevič. Breiko šokėja šį vakarą dar kartą turėjo progą pasidžiaugti kartu su publika savo laimėjimu Trokadero aikštėje laikinai įrengtame Čempionų parke. Žengusi podiumu Bgirl Nicka visus dar kartą pakerėjo surengusi improvizuotą šokį.

Iš viso Lietuva kol kas jau turi keturis medalius savo įskaitoje – sidabrą taip pat iškovojo disko metikas Mykolas Alekna, o bronzos medaliais pasipuošė irkluotoja Viktorija Senkutė ir 3x3 krepšinio rinktinė. Krepšininkai milžiniškos minios jau buvo pasitikti LTeam fanų zonoje prie Baltojo tilto, o V. Senkutės ir M. Aleknos sutiktuvės taip pat vyks fanų zonoje rytoj, nuo 20.30 val., kai breiko šokėja su dar likusiais mūsų olimpiečiais Paryžiuje ruošis žengti į „Stade de France“ stadioną iškilmingai uždarymo ceremonijai.

Aš labai myliu savo šalį Lietuvą.

„Mūsų breiko šokėja visą pasaulį pakerėjo savo talentu. Patys gyvai stebėjome jos pasirodymą, pilnutėlė arena tiesiog ošė palaikydama lietuvaitę Dominiką – olimpinę vicečempionę. Neabejoju, kad stebėję jos pasirodymą ir per televizijos ekraną buvo sužavėti jos talentu. Dėl to, nusprendėme pasirinkti ją kaip vėliavnešę uždarymo ceremonijoje. Manau, kad kiekvienas didžiuosis matydamas ar matydama kaip didingai plevėsuoja Lietuvos trispalvė uždarymo ceremonijoje, kai ją neš mūsų jaunoji breiko šokėja.

Ne visada turime galimybę pasirinkti vėliavnešius pagal nuopelnus, nes daug kas priklauso nuo sportininkų atvykimų ir išvykimų laikų, bet dabar labai džiaugiamės, kad taip galėsime pagerbti mūsų Nicką“, – sakė olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

LTOK prezidentė reziumavo ir kol kas esamus lietuvių pasiekimus Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

„Šios olimpinės žaidynės Paryžiuje – tikra sporto šventė mums visiems ir išties derlingos puikiais mūsų lietuvių pasirodymais. Jau Lietuvos įskaitoje yra keturi medaliai, nors kai kurie lietuviai dar tik laukia savo kovų paskutinę olimpinių žaidynių dieną. Labiausiai norėtųsi pasidžiaugti už kiekvieną mūsų olimpietį, kurie padarė viską, kad tik galėtų patekti varžytis čia su pasaulio elitu.

Daugybė profesionalių mūsų sportininkų ir sportininkių atidavė visas jėgas, kad tik patektų į šį pasaulio elitą, susirinkusį į Paryžių. Reikia atiduoti pagarbą kiekvienam ir kiekvienai iš jų – daug juodo ir sunkaus padaryto darbo lieka nematomu. Kiek prakaito išlieta ir sėkmių, nesėkmių išgyventa pakeliui į Olimpą. Kiekvienas ir kiekviena esate šaunūs ir labai Jumis didžiuojamės“, – sakė LTOK prezidentė.

Išskirtinėje atidarymo ceremonijoje delegacijas plukdant laivais Senos upe Lietuvos vėliavnešiais buvo raitelė Justina Vanagaitė ir buriuotojas Rytis Jasiūnas. Jau antrose vasaros olimpinėse žaidynėse šalių vėliavas atidarymo ceremonijoje buvo patikėta nešti ir sportininkui, ir sportininkei.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse pačią paskutinę dieną, rugpjūčio 11 d., dar laukia startai lietuviams – vyks šiuolaikinės penkiakovės finalas, kuriame dalyvaus dvi Lietuvos atstovės Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė. Omniumo rungtyje kausis treko dviratininkė Olivija Baleišytė.

Uždarymo ceremonija olimpiniame „Stade de France“ stadione prasidės 22 val. Lietuvos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių