„Kauno dienos“ studijoje – klebonas K. Rugevičius: Helovyne slypi grėsmė

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas Kęstutis Rugevičius.

K. Rugevičius – žinomas egzorcistas. Jis tiesmukai negąsdina šėtonu ir kitomis tamsos jėgomis, tačiau įspėja ir primena: „Helovynas yra gąsdinimas mirusiais, mirusių pasauliu. O bažnyčia, mūsų senovės tradicijos, kai dar iki Vėlinių buvo minimos Ilgės, turėjo visai kitą santykį su iškeliavusiais Anapilin. Santykis su mirusiaisiais visuomet buvo labai pagarbus ir sakrališkas“, – sako jis.

„Helovynas nėra tik pakvailiojimas, – tęsia mintį kunigas. – Yra tam tikros jėgos, kurios panaudoja šitą šėlsmą prakeiksmams ar užkalbėjimams, nes tai, apie ką galvojame, kaip elgiamės, įtakoja mūsų gyvenimus“, – primena K. Rugevičius.

„Kristus tam ir atėjo į mūsų pasaulį, kad suvoktume, koks reikšmingas mūsų gyvenimas, kokia svarbi kiekviena jo minutė. Padarykime iš savo gyvenimo dovaną“, – ragina Prisikėlimo bažnyčios klebonas.

„Visų šventųjų diena, lapkričio 1 d., yra viso dangaus šventė, nes pagerbiami ne tik oficialiai pripažinti šventieji, bet ir tie, kurių gyvenimai nusipelno šio titulo. O lapkričio 2-ą dieną pagerbiame visus mirusiuosius ir linkime, kad jie taip pat būtų dangaus gyventojai, jeigu yra dar tik pakeliui“, – primena K. Rugevičius.

Plačiau apie Visų šventų dienos ir Vėlinių tradicijas bei reikšmę pokalbyje „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
ką aš žinau... Kai kapinėse medžių nebeliko, tai kodėl ir helovynų visokių nešvęst? Lapai jiems, matai, šiukšlina! O krūvos bambalių su nedadegusiu parafinu nešiukšlina? Gal ir šokius kapinėse pradės organizuot, vis dėlto granitu ir marmuru plotas išklotas, ne kiekvieno pramogų centro grindys tokios lygios. Normalias medžių globiamas kapinaites nebent kaimuose bepamatysi, miestuose išgrįstos dykros. Nebelieka Pušų Kalnelių, nebelieka ir pagarbos, tik pasipuikavimas...

helloween yra senovinė

helloween yra senovinė portretas
dar pagoniška keltų šventė. Ji buvo švenčiama dar prieš 6 tūkst.metų.Vėliau ji nukeliavo į Ameriką. Nesuprantu, kodėl lietuviai ja taip piktinasi.Juk norėjom visko iš vakarų. Tai ir turim. Jai nepatinka, imkim švęsti ką nors iš rytų, pvz, Ramadaną. Galėsim šaukti "Allach Akbar!"

Patarimas

Patarimas portretas
Nedrisk , kunigeli, prieštarauti Šeimininkui iš už Atlanto, bo tas gali supykti ir, kaip Zelenskis, išvaikyti jūsų bažnycią ...
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių